La Howard Johnson, singurul criminal este umorul

Desi spectacolul “Crima la Howard Johnson” de Ron Clark si Sam Bobrick in regia lui Emanuel Parvu se joaca de multa vreme, tot a reusit sa adune o multime de persoane in sala pe 18 octombrie, cand s-a jucat din nou la Palatul Copiilor din capitala.

Sotii Paul si Arlene Miller, alaturi de Mitchell Lovell, amantul lui Arlene (si nu numai) sunt personajele ale caror vieti se intersecteaza in toate cele trei acte, la intervale de timp diferite, in aceeasi camera de hotel. In fiecare act, doua dintre personaje (de fiecare data alte doua) incearca sa il ucida pe cel de-al treilea. Cum piesa nu este o drama, ci o comedie, tentativele de crima esueaza pe rand, mai ales ca Paul (Emanuel Parvu), Arlene (Diana Cavallioti) si Mitch (Mihai Bendeac) sunt de o neindemanare si de un ridicol strigator la cer. Tot ce isi doresc cei trei este sa traiasca fericiti cu persoana iubita sau fericiti punct. Si daca pentru a obtine acest lucru e nevoie de o crima, sunt gata sa treaca la fapte. In realitate, insa, pare ca ei nici nu vor cu adevarat sa duca la indeplinire crimele, pentru ca de felul lor sunt oameni buni, sensibili, nu niste ucigasi cu sange rece.

Piesa “Crima la Howard Johnson” dateaza din 1979, insa anii care au trecut nu i-au stirbit farmecul, nu i-au furat nimic din frumusete si amuzament. Mai ales ca viziunea regizorala este una moderna, in scenariu fiind inserate pe alocuri replici care fac referire la timpul prezent, care amuza cu atat mai mult spectatorii. Fara a minimaliza importanta lui Emanuel Parvu sau a Dianei Cavallioti, care impreuna cu Mihai Bendeac dau nastere unui spectacol de un comic urias, acesta din urma este totusi motorul de amuzament al punerii in scena, gesturile sale expansive si replicile rostite cu patos stranind crize de ras din care cu greu iti poti reveni.

“Crima la Howard Johnson” e un spectacol in primul rand amuzant, in al doiea rand istet si alert, care te face sa uiti de eventualele neplaceri ale zilei, care nu-ti lasa timp sa iti pierzi zambetul de pe chip si nici sa te gandesti la altceva in cele aproximativ 90 de minute de joc.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *