Dezbatere: “Libraria – intre vocatia culturala si exigentele economice”

Editura Herald va invita la cea de-a doua masa rotunda din cadrul campaniei “Te asteptam in librarie!” joi, 27 octombrie 2011, de la ora 16.00, in Books Coffee Club (Str. Piata Romana, nr. 9, Bucuresti).

Tema dezbaterii va fi “Libraria – intre vocatia culturala si exigentele economice”. Exista, fara indoiala, un anumit set de valori pe care il promoveaza orice librarie, dincolo de cartea frumos asezata in vitrina. Exista, pe langa cantitatea coplesitoare a ofertei de carte din orice librarie, o anumita imagine culturala care este asociata de regula acelei librarii. Insa atat imaginea, cat si rafturile de carti se intalnesc intr-un singur punct: in persoana librarului.
Misiunea librarului pare a fi aceea de ambasador al cititorului printre raioanele de carte ale librariei si al cartilor de pe rafturi in fata cititorului. Este cert ca acest raport intre librarie si cititor, prin intermediul librarului, este negociat diferit de catre fiecare librarie in parte.
Tema acestei mese rotunde isi propune sa discute statutul librarului in contextul principalelor retele de librarii din Romania, atat in calitatea acestuia de factor pedagogic al procesului de propagare a culturii, cat si de factor economic in procesul de gestionare a stocurilor si ofertei de carte venita din partea editurilor.

Invitati:

Marieta Seba – Director General, Compania de Librarii Bucuresti
Maria-Cristina Popa – Coordonator Librariile Humanitas
Dan Alexandrescu – Presedinte, Librariile Alexandria
Radu Petru – Director General, SedCom Libris Iasi
Daniel Voinea – Director Marketing, Librariile Carturesti
Cornel Mosoiu – Director Administrativ, Librarium
Justina Scrima – Coordonator proiecte “Te asteptam in librarie!” si “Librarul Iscusit”
Claudiu Istrate – Director Executiv Uniunea Editorilor din Romania

Moderator: Igor Mocanu

Dezbaterea va beneficia de transmisie live pe site-urile www.edituraherald.ro, www.teasteptaminlibrarie.ro, www.libraruliscusit.ro si www.privesc.eu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.