Expozitie de arta contemporana: “Contrast”

Expozitia CONTRAST, parte a proiectului “Dialog cu vizibilul”, este prima dintr-o serie de temporary concept stores care se vor intampla in Bucuresti din toamna anului 2011. CONTRAST se afla la prima editie si va avea loc in perioada 3-6 noiembrie 2011, in parteneriat cu Teatrul Odeon Bucuresti si Danaartgallery.

Organizatorii isi propun sa promoveze si sa reimprospateze cultura romaneasca prin creativitate si diversitate, valorificand arta contemporana la anumite standarde cu responsabilitate fata de artisti, designeri si publicul larg, intr-un cadru “underground”- Odeon Studio.
Evenimentul va avea ca scop recunoasterea si aprecierea valorii si originalitatii artistice. Ne propunem sa realizam un spatiu inedit, ce imbina, intr-un mod original, manifestari de arta contemporana.

Expozitia va fi sustinuta de participarea atat a unor artisti tineri romani precum Irina Neacsu (design de mobilier), Otilia Cadar (pictura), Ruxandra Raileanu (pictura) si Dragos Scurtulescu (fotografie) cat si a unor importanti jucatori de pe piata romaneasca a mobilierului de designer si arta decorativa cum ar fi Artelier, Innova, Kartell, My House, Inside by Innova si Wagner Arte frumoase si Povesti care vor prezenta propuneri de design interior, incercand sa inchipuie ambiante interioare posibile.

Tot in aceste zile, Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi va avea expus proiectul ecoBiblioteca, inregistrat spre certificarea Living Building Challenge, fiind primul proiect de acest tip care ia loc in Europa. Mai multe detalii despre proiect puteti gasi pe www.RoGBC.org.

Arta, designul, arhitectura si fotografia vor putea fi apreciate timp de trei zile, in cadrul unei platforme-eveniment ce va incuraja un stil de viata, un spatiu care va celebra individualitatea. Felul in care va fi amenajat spatiul, fiecare obiect din el – de la mobila pana la decoratiuni – vor evidentia armonia formelor contemporane in design-ul de interior.

Totul va fi ales pentru a surprinde si incanta: piese de mobilier, decoratiuni, obiecte diafane si luminoase, portelanuri fine. Cate exponate, atatea povesti ce vor reconstitui atmosfera culturala a capitalei si tot atatea creatii care asteapta sa fie admirate si totodata, sa imbogateasca spatiul socio-cultural.

Vernisajul va avea loc pe data de 3 noiembrie 2011, ora 18.30, fiind urmat la ora 20.30 de piesa de teatru “Blifat” scrisa de Gabriel Pintilei, in regia lui Alexandru Mihail. Expozitia CONTRAST va fi deschisa publicului pana pe 6 noiembrie, intre orele 12.00-18.00.
Curator: Aurora Badiu

Comunicat Dana Art Gallery

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.