Anim’est face popas si in Cluj

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est ajunge, in perioada 28-30 octombrie, la Cinema Victoria, din Cluj-Napoca, anunta un comunicat al organizatorilor.


Traditionalul follow-up al celui mai important festival de film de animatie din Romania aduce in acest an la Cluj-Napoca o parte dintre cele mai importante titluri prezentate in cadrul editiei a sasea a festivalului, precum cele din sectiunile Mozaic, Videoclip & Advertising sau Competitia de Film Romanesc.

Mediumetrajul estonianului Mati Kütt, “Cantecul Cerului / Sky Song”, este un film care are toate sansele sa emotioneze publicul clujean. Avem de-a face cu o vizualizare originala a gandurilor unui postas care isi indeplineste sarcina, in ciuda tuturor problemelor si obstacolelor.

Distins cu Premiul Anim’est 2011 pentru Cel mai bun Film Romanesc, precum si cu Trofeul sectiunii Balkanimation, “The Scream” (Romania, 2011), al regizorului Sebastian Cosor, este un alt titlu care nu trebuie ratat. Spectatorii de la Cinema Victoria vor putea viziona toate cele 20 de scurtmetraje autohtone de animatie care s-au aflat in cursa pentru castigarea Premiului pentru Cel mai Bun Film Romanesc.

Doua dintre favoritele publicului bucurestean la actuala editie Anim’est, “Paprika” si “Nasii din Tokyo / Tokyo Godfathers”, lungmetraje reprezentative ale regizorului japonez Satoshi Kon, unul dintre “monstrii sacri” ai anime-ului, disparut in august 2010 si omagiat de Anim’est 2011 printr-o sectiune retrospectiva, vor fi de asemenea proiectate in cadrul follow up-ului de la Cluj-Napoca.

Cei mici sunt si ei rasfatati cu cele mai savuroase titluri din sectiunea Minimest, proiectiile pentru copii facand parte si in acest an din programul Anim’est Cluj-Napoca. In fiecare dintre cele trei zile ale Anim’est-ului clujean, spectatorii tineri si foarte tineri vor avea parte de pelicule de scurt si lungmetraj, apreciate pe plan international si extrem de diverse, atat din punct de vedere tematic, cat si stilistic.

Festivalul este organizat de Asociatia Este’n’est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ogilvy.

Programul Anim’est Cluj este urmatorul:

Vineri, 28 octombrie 2011
09:00 – Proiectii pentru copii: Ma petite planete cherie: Program de scurtmetraje din Franta, prezentate de Centrul Cultural Francez
11:00 – Proiectii pentru copii: Viata de pisica / Une Vie de Chat (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franta – Belgia – Elvetia – Olanda, 2010)
18:00 – Mozaic 1
20:00 – Paprika (r. Satoshi Kon, Japonia, 2006)
22:00 – Mozaic 2

Sambata, 29 octombrie 2011
09:00 – Proiectii pentru copii: Minimest 1 – Scurtmetraje
11:00 – Proiectii pentru copii: In Pod / In The Attic (r. Jirí Barta, Republica Ceha – Slovacia – Japonia, 2009)
18:00 – Competitia de Film Romanesc
20:00 – Nasii din Tokyo / Tokyo Godfathers (r. Satoshi Kon, Japonia, 2004)
22:00 – Cantecul Cerului / Sky Song (r. Mati Kütt, Estonia, 2010)

Duminica, 30 octombrie 2011
09:00 – Proiectii pentru copii: Minimest 2 – Scurtmetraje
11:00 – Proiectii pentru copii: Hop-Top / Hop (r. Tim Hill, SUA, 2011)
18:00 – Scoala Invitata: Animation Workshop: scurtmetraje din Danemarca
20:00 – Competitie Videoclip & Advertising 1
22:00 – Competitie Videoclip & Advertising 2

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *