Magazinul de arte “Spectacool” revine la TVR Cultural

TVR Cultural anunta inceperea celui de-al doilea sezon al emisiunii “Spectacool”. Gazda emisiunii, Cristina Timus, va aduce mai aproape arta si pe oamenii ei in fiecare vineri, de la ora 18.15.

In cel de-al doilea sezon, acest magazin de artele spectacolului incearca sa fie atat un ghid pentru telespectatori, cat si un spatiu al ideilor si opiniilor. In acest sens, la fiecare editie, pe langa rubrica deja cunoscuta de “Recomandari”, un critic de specialitate va face observatii legate de premiera saptamanii.

Artele spectacolului inseamna mai mult decat spectacole, concerte sau divertisment, realizatorii emisiunii orientandu-se si catre backstage, promovare, impresariat, festivaluri. “Spectacool” va avea, de asemenea, o rubrica dedicata istoriei teatrului si un dictionar in care vor fi explicate notiuni specifice acestei zone.

In prima editie, care va fi difuzata astazi, de la ora 18.15, telespectatorii vor putea urmari interviuri cu George Mihaita, Dorina Chiriac si Ileana Lucaciu (critic de teatru) despre piesa “Femeia care si-a pierdut jartierele”, in regia lui Silviu Purcarete. Recomandarile editiei vor fi facute de criticul de teatru Anca Ionita.

“Spectacool” isi propune sa aduca arta si pe oamenii ei mai aproape de public, de strada. Astfel, prin intermediul emisiunii veti avea acces la repetitii si veti descoperi oamenii din spatele scenei: recuziteri, peruchieri, masinisti etc. Cum televiziunea inseamna spectacol al imaginii, fiecare subiect al emisiunii se va filma la locul faptei: la repetitii sau in sala de concerte.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *