TVR 1 si TVR Cultural il omagiaza pe Liviu Ciulei

Programele TVR 1 si TVR Cultural din aceasta saptamana vor reaminti telespectatorilor personalitatea maestrului Liviu Ciulei, anunta un comunicat al TVR. Regizorul Liviu Ciulei a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 88 de ani, in Germania.

Miercuri, 26 octombrie, de la ora 21.10, TVR 1 a programat filmul “Padurea spanzuratilor”, regizat de Liviu Ciulei in anul 1966, dupa romanul omonim al lui Liviu Rebreanu. Distributia de aur a filmului ii reuneste pe: Victor Rebengiuc, Anna Szeles, Stefan Ciubotarasu, Gina Partichi.
“Desi e creatorul a doar trei filme, cred ca ne-a daruit cel mai bun film romanesc al tuturor timpurilor – Padurea spanzuratilor”, este de parere criticul de film Irina Margareta Nistor.

De la ora 00.00, tot la TVR 1, Marina Constantinescu invita telespectatorii sa revada cele doua emisiuni “Nocturne al caror invitat a fost Liviu Ciulei, reprezentand de fapt ultima aparitie a lui Liviu Ciulei la televiziune.
Realizatoarea si moderatoarea emisiunii, Marina Constantinescu, isi aminteste cu emotie ca aceste editii s-au inregistrat la dorinta regizorului Liviu Ciulei. “Cand si-a lansat Albumul cu gandiri si cu imagini anul trecut, nu eram in tara. Am scris o cronica pe marginea albumului lansat in Romania literara, iar domnul Liviu Ciulei m-a contactat exprimandu-si dorinta de veni la Nocturne. Am inregistrat atunci doua editii de mare valoare”, isi aminteste Marina Constantinescu.

Joi, 27 octombrie, in doua parti, de la ora 20.00 si de la 23.10, TVR Cultural retransmite o alta inregistrare document cu regizorul Liviu Ciulei. Este vorba despre emisiunea “Inapoi la argument”, editie inregistrata in 2010, la care invitatul lui Horia Roman Patapievici a fost, de asemenea, regizorul Liviu Ciulei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *