Dezbatere literara: “Creionul tamplarului” de Manuel Rivas

Curtea Veche Publishing, Institutul Cervantes si Ambasada Spaniei in Romania va invita la dezbaterea volumului “Creionul tamplarului” de Manuel Rivas, al doilea eveniment din cadrul seriei “Lunea de carte de limba spaniola”, ce va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Ceainaria Carturesti (Str. Arthur Verona, nr. 13-15, parter).

Dezbaterea va fi moderata de Iulia Popovici si ii va avea ca invitati pe Prof. Sanda Popescu Duma, Stefania Nalbant, coordonatoarea colectiei Byblos, si regizorul Laurentiu Damian.

Evenimentul va aduce in discutie si legatura dintre volum si lumea filmului, intrucat romanul a fost ecranizat in 2003, in regia lui Antón Reixa, iar filmul a primit trei premii si patru nominalizari la festivaluri importante din Europa. Ca o curiozitate, Manuel Rivas are un rol cameo in film, intr-o secventa a filmului in care apare personajul principal dus pe plaja si aliniat alaturi de alti prizonieri.

Cartea lui Manuel Rivas, “Creionul tamplarului”, aparuta la Curtea Veche Publishing in traducerea Alexandrei Reocov, este o trista si impresionanta fresca a unei tumultuoase perioade din istoria Galiciei – momentele ce au urmat preluarii puterii de catre Franco.

Volumul face parte dintr-o campanie ampla de promovare a literaturii contemporane de limba spaniola, desfasurata de Curtea Veche Publishing cu sprijinul Ambasadei Spaniei in Romania. Campania se desfasoara in luna octombrie si in prima parte a lunii noiembrie si incearca, prin sloganul Literatura contemporana urmeaza calea clasica: scrie acum, apoi asteapta, sa aduca dorinta de a (re)descoperi literatura contemporana de limba spaniola. Alaturi de volumul “Creionul tamplarului” de Manuel Rivas, in cadrul campaniei sunt promovate si volumele altor trei cunoscuti scriitori contemporani: “Vointa si norocul” de Carlos Fuentes, “Nimfa nestatornica” de Guillermo Cabrera Infante si “Cazuti din cer” de Ray Loriga.

“Lunea de carte spaniola” este un ciclu de mese rotunde ce pun in centru literatura de limba spaniola in traducere romaneasca. Seria de evenimente a fost inceputa de Institutul Cervantes din Bucuresti in urma cu mai multi ani si este reluata in aceasta toamna dupa o perioada de pauza.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *