Filme experimentale si indraznete vin la BIEFF 2011

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti revine anul acesta in perioada 17 – 20 noiembrie sub un nume nou – BIEFF, aducand filme premiate la cele mai prestigioase festivaluri internationale si invitati de calibru.

Creat sub patronajul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti si al Universitatii de Arta Bucuresti, cu suportul Centrului National al Cinematografiei, BIEFF este singurul eveniment din Romania dedicat filmului experimental si artei vizuale. In 2011 BIEFF continua misiunea de promovare a filmelor inovatoare si a artistilor cu viziuni profund personale asupra realitatii contemporane, arata un comunicat al festivalului.

Timp de cinci zile, la Cinema Scala, publicul va avea acces gratuit la cele mai indraznete filme ale anului, venite de la Quinzaine des Realisateurs – sectiune a Festivalului de Film de la Cannes, de la Festivalul de Film de la Oberhausen si de la Festivalul de la Tampere. Fiecare dintre acestea aduce in fata publicului roman un Program Special constand intr-o selectie a celor mai reprezentative titluri din ultimii ani, oferind pasionatilor de film acces la trei evenimente cinematografice de prima clasa.

Competitia Internationala BIEFF 2011 ofera o selectie a celor mai interesante titluri din ultimii ani din zona cinema-ului de avangarda si a artelor vizuale, filme multipremiate si prezentate in muzee prestigioase in intreaga lume, printre care, in premiera in Romania scurtmetrajele castigatoare la festivalurile de film de la Venetia, Cannes, Berlinale, Rotterdam, Oberhausen.

Programul special “Dutch Experimental Film And Visual Art” concentreaza filme apartinand uneia dintre cele mai interesante si dinamice zone artistice actuale: filmul experimental din Tarile de Jos.

BIEFF 2011 va prezenta, de asemenea, o Retrospectiva dedicata invitatilor speciali din acest an, nume influente din zona cinematografiei contemporane experimentale si o serie de seminarii organizate in colaborare cu Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti la care BIEFF va avea ca invitati profesionisti de prestigiu din domeniului filmului de avangarda si artei vizuale, curatori ai unora dintre cele mai importante festivaluri internationale de film.

Mai multe informatii despre festival gasiti pe site-ul oficial.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *