Spectacol caritabil: “REQUIEM. Nu stii nimic despre mine”

Spectacolul “REQUIEM. Nu stii nimic despre mine”, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie si special creat pentru acest eveniment de catre artistii Motoko Hirayama (Japonia) si Razvan Mazilu (Romania), pe partitura muzicala “Requiem” a compozitorului britanic Kerl Jenkins, se va desfasura in mai multe orase din tara.

Astfel, “REQUIEM. Nu stii nimic despre mine” va putea fi vazut in Bucuresti la Teatrul Odeon pe 25, 26 si 27 noiembrie, in Craiova la Teatrul National “Marin Sorescu”- 29 noiembrie, in Sibiu la Teatrul National “Radu Stanca”- 30 noiembrie, in Cluj la Opera Maghiara pe 1 decembrie si in Timisoara pe 3 decembrie la Teatrul National “Mihai Eminescu”.

“REQUIEM. Nu stii nimic despre mine”, o premiera la nivel mondial, este un spectacol de dans contemporan ce aduce la rampa povestea unei intalniri, cea dintre doi dansatori din doua colturi ale lumii care, initial, nu se cunosc, dar care re-descopera impreuna dansul si viata. Toate fondurile obtinute ca urmare a organizarii spectacolelor vor fi directionate catre Fondul de Asistenta pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundatia JTI.


Motoko Hirayama, dansatoare, coregrafa si profesor asociat al Universitatii din Tsukuba este una dintre figurile marcante ale dansului si coregrafiei din Japonia, unde a castigat numeroase premii importante. Motoko este prima coregrafa din Japonia care a colaborat cu celebrul Teatru Balsoi. De asemenea, Motoko a fost invitata permanenta, atat in calitate de coregraf, cat si de dansator, la prestigiosul New National Theater din Tokyo, inca din 2003. Motoko a creat coregrafii pentru dansatori importanti de la American Ballet Theatre si San Francisco Ballet si a colaborat cu renumitul coregraf israelian Imbal Pinto.

Razvan Mazilu este artistul complet care a impus si popularizat, in randul marelui public, pe scenele din Romania, dansul contemporan si teatrul-dans. Este coregraful roman care a oferit un spatiu permanent dansului profesionist intr-un teatru – Teatrul Odeon, din Bucuresti, reusind cu succes sa demonstreze ca arta dramatica si dansul se imbina armonios. Cu numeroase premii, cu spectacole prezentate si montate in contexte internationale de prestigiu, Mazilu abordeaza cu lejeritate stiluri si ipostaze diverse, de la regia de teatru la coregrafie, de la dans contemporan la musical, de la actorie la crearea de costume de scena.

Biletele se gasesc la agentiile teatrale si prin reteaua Eventim la: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.