Conferinta in cadrul FNT: “Ce inseamna sa joci un rol?”

Festivalul National de Teatru va invita la conferinta “Ce inseamna sa joci un rol?” sustinuta de regizorul Andrei Serban vineri, 4 noiembrie, ora 10.30, la Teatrul Bulandra – Sala Toma Caragiu (Icoanei).

Intrarea este libera.

Conferinta va fi urmata de un dialog cu publicul si de lansarea cartii “Sapte tratate secrete de teatru No” – publicata de Editura Nemira -, prefata volumului fiind semnata de Andrei Serban.

Andrei Serban, reputat regizor si profesor, este cunoscut in intreaga lume pentru montarile sale indraznete. A montat in teatre si opere importante din peste 39 de tari. Laureat al mai multor premii Obie (pentru “O trilogie antica”) si al premiului Tony pentru reinterpretarea unui text clasic (“Livada de visini”), al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru intreaga activitate, in 1995, Andrei Serban face din fiecare montare a sa un eveniment unic si din fiecare intalnire cu un actor, un pas catre o intelegere mai profunda a actului teatral.

“In teatru, ca si in viata, preluam roluri diferite, pe care nu le intelegem si pe care le jucam vrand-nevrand, cu sau fara succes.
Ce inseamna sa joci un rol? E util sa ne intrebam, in special in zilele noastre, cand confuzia despre cine suntem si ce rol jucam e in crestere.
Teatrul e peste tot, pe strada, la televizor, toti suntem actori, dar nu stim ce rol jucam. Chiar cand am invatat textul, il repetam mecanic, pasiv, fara convingere.
Ce e de facut?”(Andrei Serban)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *