Portugalia participa in premiera la SEBD

Portugalia participa pentru prima data la Salonul European de Banda Desenata, aflat la a doua editie, o initiativa EUNIC/ Romania. Expozitia compusa de Pedro Vieira de Moura prezinta patru artisti contemporani: Filipe Abranches, Susa Monteiro, Paulo Monteiro si Marco Mendes.

Este vorba despre autori si opere care au fost prezentati la expozitia Tinta nos Nervos, un adevarat tur de forta prin banda desenata contemporana din Portugalia, gazduita de Muzeul Colecção Berardo din Lisabona (ianuarie-martie 2011).

Vineri, 4 noiembrie, la ora 18.30, Pedro Vieira de Moura, profesor, cercetator, critic si curator artistic, va vorbi in cadrul Salonului despre Banda Desenata Portugheza actuala, despre ambientul artistic si tendinte, o prezentare pe care lusofilii, amatorii si profesionistii BD nu trebuie sa o rateze.

Deschiderea oficiala a targului are loc pe 3 noiembrie 2011, ora 18.30, la MNAC (Calea Mosilor, nr. 62-68). Salonul va ramane deschis pana pe 20 noiembrie si va putea fi vizitat de miercuri pana duminica, in intervalul orar 12.00-20.00.

Intrarea este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *