EducaTIFF a luat premiul pentru cel mai bun proiect educational

EducaTIFF – programul de educatie media si cinematografica organizat in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), a primit miercuri, 2 noiembrie, Premiul pentru Cel mai bun proiect educational la Gala Premiilor in Educatie, editia 2011.

Gala Premiilor in Educatie este un proiect anual initiat de Fundatia Dinu Patriciu, cu cu scopul de a identifica si recompensa exemplele de buna practica din domeniul educatiei – oameni, institutii si organizatii care – prin dedicatie, originalitate si pasiune – contribuie la dezvoltarea sistemului educational din Romania.

EducaTIFF a debutat in 2009, cu scopul de a reaprinde pasiunea publicului tanar si foarte tanar pentru magia artei cinematografice si de a influenta primii pasi catre o agenda solida si coerenta de programe scolare de educatie media. Astazi, cand toata lumea este expusa constant si adesea agresiv la comunicarea media, cei mai tineri sunt si cei mai vulnerabili. Filmele pentru copii si adolescenti se adreseaza unui public ale carui nevoi emotionale si culturale ating cote foarte ridicate.

EducaTIFF a fost primul program care a adus in cinematografele din Romania filme special create pentru copii si adolescenti, insotite de materiale didactice pentru dezvoltarea planurilor de lectie.
Motivatia solida care a stat la baza initierii programului EducaTIFF a constat in faptul ca Romania nu are bifate competente de “media literacy” si “film literacy” la nivel de curriculum de invatamant public national.

Prin dezvoltarea programului EducaTIFF, TIFF isi asuma misiunea de a forma, incepand de la o varsta foarte tanara, un public de film avizat si isi incadreaza eforturile alaturi de cele ale altor proiecte europene similare.
Aceasta initiativa a Festivalului de Film Transilvania a fost salutata in 2010 de prestigiosul regizor si producator german Wim Wenders, presedintele Academiei Europene de Film.

Ca o recunoastere a meritelor, in vara lui 2011, programul EducaTIFF a fost selectat in cadrul seminarului Europa Cinemas’ Young Audience din Bologna, reprezentand o alta premiera pentru Romania, un succes la care s-a adaugat acum cel mai important premiu, Premiul pentru Cel mai bun proiect educational la Gala Premiilor in Educatie.

Pentru anul 2012 organizatorii programului EducaTIFF – Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (www.romfilmpromotion.ro), doresc sa extinda platforma educationala la nivel national si sunt interesati sa primeasca propuneri din partea scolilor si liceelor interesate de a participa la program.

Extras din comunicatul EducaTIFF

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.