Dan Puric lanseaza volumul “Fii demn!”

Actorul si regizorul Dan Puric isi va prezenta cea mai noua carte “Fii demn!” pe 15 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani – sala Rapsodia (din str. Lipscani, nr. 53).

Structurata in sase capitole, cartea lui Dan Puric, scrisa la persoana intai, este confesiunea unui om care se bucura de fiecare rasarit de soare si care, cu sensibilitate dar si cu luciditate, redescopera, pentru sine dar si pentru noi, reperele necesare oricarui roman: mama, pamantul si martirii neamului.

Ce rau imi facuse mie pasarea aceea, ca s-o ucid? Nu-mi reprosa nimic. Atarna in mainile mele mici ca si cum imi dadea un sarut de adio. Am ingropat-o incet. Apoi batranul din mine a desenat pe movilita o cruce. O lacrima a cazut in mijlocul ei. Murea specia din mine si se nastea omul. De atunci, sufletului meu ii este harazit sa cante si sa zboare, dar sa si fie lovit de moarte. De atunci imi ingrop vesnic sufletul ucis. Dar ce ciudat, de data aceasta, cu fiecare inmormantare devin mai tanar. Da, pasarea mea de vis m-a iertat. Prin moartea ei nevinovata a ucis vanatorul din mine.

(Vrabiuta, pag.59)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *