Dvorak si Stravinski rasuna la Sala Radio pe 11 noiembrie

Dirijorul Jin Wang revine la pupitrul Orchestrei Nationale Radio intr-un concert ce va avea loc vineri, 11 noiembrie, ora 19.00, la Sala Radio, anunta un comunicat al Formatiilor Muzicale Radio.

Programul va cuprinde in prima parte “Uvertura Carnavalul, op. 92” de Antonín Dvořák, o reprezentare a tumultului vietii, prin intrarea in vartejul unei sarbatori pline de vivacitate si “Concertul in si minor pentru violoncel si orchestra op. 104”, de acelasi compozitor, avandu-l ca solist pe violoncelistul Razvan Suma.
Aceasta lucrare a fost prezentata in prima auditie la Londra, chiar sub bagheta compozitorului si demonstreaza remarcabila abilitate de orchestrator a lui Dvořák, care stie sa puna in valoare un instrument atat de vulnerabil ca violoncelul.

In partea a doua a programului va putea fi audiata muzica baletului in patru tablouri “Petruska” de Igor Stravinski, “cea mai bogata manifestare a unei sinceritati expresive cuceritoare”, asa cum aprecia unul dintre biografii muzicianului.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *