Cand nu mai sunt solutii, e timpul pentru un “Jaf… la turnul mare”

Premiera in Romania a comediei de actiune “Jaf… la turnul mare/Tower Heist”, in regia lui Brett Ratner, distribuita la noi de Ro Image, va avea loc pe 11 noiembrie. Desi Ben Stiller e personajul principal, cel mai tare o sa radeti cu “secundarul” Eddie Murphy, aflat intr-una din zilele sale cele mai bune.

Cand lucrezi ani la rand intr-un turn din Manhattan in care locuiesc exclusiv persoane instarite, n-ai cum sa nu te gandesti ca esti in siguranta. Daca iti faci treaba bine, esti recompensat cum trebuie, iar banii de care vei dispune la pensie se afla depusi in siguranta la afaceristul care locuieste in penthouse-ul turnului. Dar cand afaceristul este arestat de FBI pe motiv de frauda, iar banii tai de pensie se duc pe apa sambetii, e timpul sa iei atitudine.

Asa cum face Josh Kovacs (Ben Stiller), eficientul manager al turnului, care, secondat de cativa nedreptatiti concediati, dupa ce distruge Porsche-ul miliardarului, pune la cale minutios recuperarea banilor care li se cuvin. Cum s-ar zice, pregateste un… jaf la turnul mare! Pentru ca ei sunt cu totii oameni cinstiti si habar n-au cum se fura nici macar un ac, il scot din inchisoare pe infractorul Slide (Eddie Murphy), vecin de cartier cu Josh, ca sa le dea o mana de ajutor. Dupa care, jongland cu afaceristul care le vrea pielea pentru masina distrusa si cu agentul FBI Claire Denham (Tea Leoni), “rasculatii” au parte de aventura vietii lor.

Mi-a placut “Jaf… la turnul mare” pentru ca, desi incepe intr-o nota linistita si ordonata, care te face sa-ti spui ca probabil vei avea parte de o comedioara cu nimic iesita din comun, actiunea ia rapid o intorsatura alerta, care te face curios si care te aduce nu de putine ori in situatia de a te prapadi de ras, mai ales in scenele in care Eddie Murphy este cel care stabileste ritmul. Distribuit si in comedii spectaculoase, dar si in altele lipsite de valoare, actorul este de aceasta data in varf de forma, pregatit cu replici grozave, care nu te lasa indiferent. Tea Leoni mi-a placut si ea in pielea agentei reci si calculate, care in timpul liber se transforma intr-o petrecareata cu o atitudine deloc potrivita unui agent special FBI. Desi Ben Stiller isi face treaba de personaj principal cu responsabilitate, intruchipand un Robin Hood modern, uneori pare ca el il secondeaza pe Eddie Murphy si nu invers, insa tabloul general al filmului nu are cu nimic de suferit.

Desi planul jafului este iesit din tiparele bunului simt (adica, serios, cum sa te apuci sa dai o spargere in apartamentul unui miliardar, sa scoti pe geam cu macaraua o masina valorand zeci de milioane si s-o lasi sa atarne la zeci de metri deasupra asfaltului, s-o urci deasupra liftului, s-o arunci in piscina aflata la ultimul etaj si apoi sa mai si scapi cu fata curata, ajutat de o avocata intrata in barou in urma cu trei zile?), mesajul este ca daca vrei sa recuperezi ce e al tau trebuie sa fii dispus sa iesi din zona ta de confort, sa faci lucruri de care nu te credeai vreodata in stare si sa ai curajul sa risti. Pentru ca, vorba avocatei, “rechinii se nasc inotand”.

Orasele si salile in care va rula premiera filmului “Jaf… la turnul mare” sunt urmatoarele:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, The Light Cinema, Movieplex, Hollywood Multiplex
RADEF RomaniaFilm: Patria Bucuresti, Craiova, “Florin Piersic” Cluj, Ploiesti
Cortina Oradea
Lotus Oradea
Odeon Cluj
Cityplex Brasov
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Baia Mare, Pitesti, Braila, Cluj, Bacau, Timisoara

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *