“Metoda periculoasa”, un film despre Freud si Jung

Aparut intial ca piesa de teatru la mijlocul anilor ’90, sub numele de „TheTalking Cure” (scrisa de scenaristul laureat cu Oscar, Christopher Hampton), filmul “Metoda periculoasa/A Dangerous Method” va fi lansat in cinematografele din Romania pe 25 noiembrie, anunta Odeon Cineplex.

In pragul Primului Razboi Mondial, Zurich si Viena sunt locurile in care se petrece o poveste sumbra despre descoperiri sexuale si intelectuale. Inspirata dupa evenimente reale, drama “Metoda periculoasa” arunca o privire asupra relatiei turbulente dintre psihanalistul fara experienta, Carl Jung, mentorul sau, Sigmund Freud si Sabina Spielrein, tulburata, dar frumoasa tanara care a intervenit intre cei doi.

Regizat de David Cronenberg (Eastern Promises, A History of Violence, Crash), filmul ii are in distributie pe Keira Knightley in rolul Sabinei Spielrein, Michael Fassbender, care il interpreteaza pe Carl Jung, Viggo Mortensen care ii da viata lui Sigmund Freud si Vincent Cassel (Otto Gross).

Cronenberg a fost captivat de ideea de a regiza un film despre trei figuri carismatice din istorie, inclusiv Sabina, o persoana relativ necunoscuta care i-a influentat profesional enorm pe ambii barbati:

Sabina a fost cineva care a contribuit enorm la teoriile ambilor barbati, ceva ce n-a stiut nimeni pana nu s-au descoperit niste scrisori, scrisorile ei catre Freud si Jung, si scrisorile lor catre ea. Pasiunea lor a reiesit din formulare, teoriile lor si gandurile abstracte. Erau oameni fascinanti si e o poveste fantastica.

Filmul va putea fi vazut prima data in Romania in deschiderea celei de-a 21-a editii a Festivalului International de Film DaKINO, in data de 21 Noiembrie 2011.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *