Viata alaturi de barbati… si alte animale

Dupa ce a incantat publicul italian cu evolutiile ei artistice, carismatica actrita Maria Cassi a venit si in Romania. Spectacolele i-au fost gazduite de Sala ArCuB in perioada 8-11 noiembrie, iar dintre acestea, primul, “My Life with Men… and Other Animals”, este un one woman show cu influente autobiografice, in care italianca spune cu ironie o poveste: comedia vietii unei femei.

Pus in scena pentru prima data in ianuarie 2010, spectacolul “My Life with Men… and Other Animals” a fost regizat de Peter Schneider si scris de Maria Cassi impreuna cu Patrick Pacheco. Desi titlul poate sugera un show feminist, piesa este de fapt o comedie reusita care, oriunde este jucata, smulge ropote de aplauze. Farmecul toscan al talentatei italience nu face decat ca confirme ca, pentru aproximativ o ora si jumatate, am avut in fata un spectacol complet al unei artiste complexe. Ea nu se limiteaza la o banala interpretare a rolului, ci, intr-o maniera proprie, imbina momentele comice cu cele muzicale sau de pantomima. In plus Maria este capabila sa-si sustina povestea in varianta bilingva. In cadrul reprezentatiilor din Romania ale piesei, actrita a alternat limba italiana cu cea engleza, preferand-o pe prima avand in vedere ca s-a aflat in fata unui public cu origini latine.

Povestea spusa de ea este cea a calatoriei unei femei – Maria – din copilarie in adolescenta si apoi spre maturitatea prezenta. Ca intr-un album cu amintiri, ii apar in minte oamenii care au insemnat ceva pentru ea, dar pe care nu ezita sa ii ironizeze atunci cand este cazul. Nando e baiatul de care a fost indragostita in adolescenta, Fabio e sotul ei bucatar, Dante e poetul care ii inspira momentele intitulate “Canto/cant”, Beatles e trupa muzicala preferata. In categoria “celorlalte animale”, desi delimitarea nu este nicioadata sigura si clara, sunt incluse: Carla, mama autoritara si restrictiva, Dodi, prietena din copilarie, dar si animalele de companie ale Mariei. Primul sarut, tradarea, Florenta, prietenia, cariera teatrala, New York, succesul, casatoria, gelozia si… mancarea sunt doar cateva dintre lucrurile, locurile si momentele evocate cu haz si nostalgie de Maria Cassi spre incantarea celor care asista la lectia de viata pe care o preda.

Sala plina de oameni a rasunat de rasete pe parcursul spectacolului si de minute de aplauze la sfarsitul lui. Toti cei prezenti au trecut printr-o gama variata de emotii, fiind impresionati: publicul de Maria Cassi si de prestatia ei, iar Maria Cassi de publicul roman care a apreciat-o asa cum merita. Iar daca nu ati reusit sa o vedeti in “My Life with Men… and Other Animals”, pe 8 si 9 noiembrie, mai aveti ocazia sa o vedeti performand in “Crepapelle” in aceasta seara, tot la ArCuB.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *