Expozitie foto: “Japonia renaste dupa dezastru”

Ambasada Japoniei in Romania si Muzeul National al Taranului Roman va invita in perioada 15-29 noiembrie 2011 la expozitia foto-documentara “Japonia renaste dupa dezastru”. Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 15 noiembrie, orele 16.30, la Sala Irina Nicolau, anunta un comunicat al MTR.

Japonia a fost lovita anul acesta pe 11 martie de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un urias val tsunami, care a devastat regiunea de coasta si a afectat Centrala nucleara de la Fukushima, provocand pierderi umane care se ridica la aproape 20.000 de morti si disparuti si importante pagube materiale. Astazi, la opt luni dupa cutremur, se depun inca eforturi sustinute pentru renasterea si reconstructia zonelor afectate.

Imaginile cuprinse in expozitia “Japonia renaste dupa dezastru” sunt marturii ale acelor momente dramatice si ale zilelor ce le-au urmat si spun povestile cutremuratoare ale supravietuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiti sa traiasca in adaposturi speciale. Sunt marturii despre oamenii obisnuiti care au avut puterea de a depasi greutatile si de a o lua de la capat, asa cum si Japonia, o tara adeseori lovita de dezastre naturale, a gasit forta sa renasca in urma unui cataclism natural de o amploare fara precedent.

Selectia de fata cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apararii din Japonia, a Universitatii Fukushima, a ziarului Fukushima Minpo si a editurii KK Best Sellers.

Expozitia face parte din seria de manifestari culturale “Luna Japoniei” care se desfasoara pe tot parcursul lunii noiembrie in Bucuresti.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *