Teatru HD in sanscrita: “Satyagraha” la The Light Cinema

Stagiunea Metropolitan Opera 2011-12 continua la The Light Cinema sambata, 19 noiembrie, ora 19.55 cu opera inspirationala a lui Philip Glass: “Satyagraha”, o productie spectaculoasa din punct de vedere vizual.

Capodopera secolului XX a lui Philip Glass este o repovestire inspirata din experientele filosofice formative ale lui Gandhi din perioada cand era un tanar care vizita Africa de Sud. Partitura minimalista, cantata in sanscrita, pune in evidenta versurile extrase din Bhagavad Gita. Productia extravaganta din punct de vedere vizual a lui Phelim McDermott foloseste din plin papusi, acrobatii si subtitrari pentru a crea o experienta teatrala pozitiva si emotionanta.

Richard Croft il portretizeaza pe Gandhi, un rol apreciat de critici si cantat pentru prima data la premiera operei in 2008 la Met. De asemenea, distributia ii include pe: Rachelle Durkin ca Miss Schlesen, Kim Josephson ca domnul Kallenbach si Alfred Walker ca Parsi Rustomji.
Dante Anzolini, specialist contemporan in muzica, este dirijorul; iar renumitul bas-bariton Eric Owens gazduieste transmisiunea. Gazda evenimentului va fi Eric Owens.

Durata spectacolului este de 3h45m, cu doua pauze. Transmisia HD a spectacolului de opera “Satyagraha” nu va avea subtitrare.
Biletele costa 65 lei si se gasesc la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *