Premiera in Romania: concurs de foto-haiku

La ideea Ioanei Dinescu, psiholog si autor de haiku (Clubul Roman de Haiku), Comunitatefoto.ro si Asociatia “Bucurestiul Meu Drag” lanseaza o provocare unica, pe cat de dificila, pe atat de spectaculoasa: Orasul in haiku-uri ilustrate!

Ce aveti de facut? Alegeti unul dintre cele 137 de haiku-uri, scrise pe tema orasului de comunitatea autorilor de haiku din Romania, ilustrati-le intr-o creatie foto cat mai reusita inscrieti-va in competitie pe site-ul www.comunitatefoto.ro pana pe 9 decembrie. La final va asteapta o expozitie foto si posibilitatea ilustrarii propriilor portofolii in albume foto create prin solutii profesioniste oferite de sponsorul oficial al acestei editii: DAVO print and finishing solutions.

“Am initiat acest proiect din dorinta de a asocia haiku-urilor cu tematica urbana o fotografie care sa creeze, impreuna cu versurile, un nou „tot unitar”, o noua alcatuire artistica, diferita oarecum si de haiku-ul initial, dar si de fotografia luata separat.” (Ioana Dinescu)

Concursul “Foto-haiku: Orasul” se va desfasura astfel:

pana pe 9 decembrie 2011 – inscrierea* participantilor pe site-ul www.comunitatefoto.ro, cu o singura fotografie, care sa ilustreze un haiku ales. In descrierea fotografiei trebuie copiat haiku-ul ales;
10 – 19 decembrie 2011 – dupa o preselectie initiala, jurizarea creatiilor inscrise (90% votul juriului de specialitate; 10% votul publicului);
21 decembrie 2011 – anuntarea castigatorilor.
*inscrierea este conditionata de inregistrarea gratuita, in prealabil, ca membru al comunitatii.

Fiind o tema dificila, fotografiile inscrise in competitie vor fi apreciate de un juriu format atat din fotografi profesionisti, cat si din autori haiku si pasionati de foto-haiku: Ioana Dinescu, Bogdan Panait, Lucian Muntean, Flori Jianu si Marius Iancu.

Cele mai reusite fotografii vor fi rasplatite astfel:

Autorii celor mai bune 3 creatii vor beneficia de transpunerea portofoliilor foto personale in albume foto create prin solutii profesioniste, oferite de sponsorul concursului – firma DAVO.
Cele mai reusite 35 de creatii foto vor fi expuse public in cadrul unei expozitii realizate in ianuarie 2012.

Share

3 thoughts on “Premiera in Romania: concurs de foto-haiku

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    haikul este o poezie care induce o atmosfera, lasand pe cel ce o citeste sa o completeze cu propriile idei
    fotografia pentru haiku nu reda in totalitate cuvintele din poezie, doar o completeaza aducand un plus poeziei…lasand privitorului cale libera sa viseze
    un fotohaiku e un trio: poet, fotograf si privitor…si toti trei au de castigat…

  2. Nu am inteles… sunt acceptate fotografii din orice oras al lumii, sau numai din Romania? Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.