21-25 noiembrie: “Zilele filmului romanesc” la Viena

“Stiati ca Romania se numara in prezent printre natiunile europene ale caror scurtmetraje se bucura de cele mai mari succese la festivalurile internationale de film?” spune Raimund Liebert, directorul Vienna Independent Shorts, in prezentarea actualei editii a festivalului “Zilele filmului romanesc”, ce va avea loc intre 21 si 25 noiembrie la Burg Kino si la MuseumsQuartier din capitala Austriei.

Cinematografia romaneasca este extrem de apreciata la Viena. Dovada a acestui fapt sunt salile arhipline la proiectiile filmelor romanesti din cadrul Festivalului International de Film “Viennale”, cel mai important eveniment cinematografic din Austria. Asa ca nu este de mirare ca ICR Viena organizeaza si in acest an “Zilele filmului romanesc” in capitala Austriei.

Actuala editie a festivalului va debuta cu proiectia filmului “Medalia de onoare”, in regia lui Petre Catalin Netzer. Victor Rebengiuc, protagonistul filmului, va fi prezent la Viena cu aceasta ocazie, urmand sa participe si la discutiile cu publicul de la finalul serii. Cea de-a doua zi de festival, care este dedicata peliculei lui Constantin Popescu – “Portretul luptatorului la tinerete”, il va avea ca invitat pe unul din actorii principali ai filmului, si anume pe Dan Bordeianu.

In urmatoarele seri publicul vienez va putea urmari “Loverboy”-ul lui Catalin Mitulescu si “Din dragoste cu cele mai bune intentii” in regia lui Adrian Sitaru, film ce a fost prezentat cu o luna in urma si in cadrul “Viennale”. Ultima seara a festivalului este dedicata scurtmetrajului romanesc, seara fiind organizata in colaborare cu Vienna Independent Shorts.
Dintre productiile care vor putea fi vizionate se numara: “Colivia”(regia: Adrian Sitaru), “Hitchcock Reloaded” (regia: Mirel Bran), “Aniversarea” (regia: Luiza Parvu), “Life Buoy” (regia: Dragos Bardac), “Reflex” (regia: Andra Chiriac), “Julie H.” (regia: Anca Oproiu) si “Apele tac” (regia: Anca Miruna Lazarescu). Dupa proiectiile de scurtmetraje publicul va putea participa in curtea MuseumsQuartier la “Romanian Wintersounds in MQ” cu DJ EmeeGrant (easz moods, graz) [Afro, Comic, Deep House]. DJ EmeeGrant este de origine din Timisoara.

Comunicat COMPRESS

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *