Meteor Press vine la Gaudeamus cu teste de inteligenta

Editura Meteor Press va invita in perioada 23 – 27 noiembrie 2011 la standul propriu, numarul 28, nivel 0, din Pavilionul Central Romexpo pentru a celebra cartea in cadrul Targului International de Carte Gaudeamus 2011. Editura a pregatit doua evenimente de exceptie: o lansare de carte si un concurs de… inteligenta.

Vineri, 25 noiembrie 2011, ora 18.00
Lansarea cartii EXECUTATI PRIN INFOMETARE de Miron Dolot
Invitati:
dl Emil Constantinescu, Presedintele Romaniei in perioada 1996-2000
dl Adrian Cioroianu, istoric si fost Ministru al Afacerilor Externe
dl Bedros Horasangian, scriitor

“Executati prin infometare” este cea dintai carte dedicata in totalitate foametei provocate intentionat de sovietici in Ucraina in 1932–1933, in cursul careia se estimeaza ca au murit intre cinci si sapte milioane de oameni.
Autorul cartii, care a adoptat pseudonimul de Miron Dolot (pe numele sau adevarat Simon Starow), pe atunci in varsta de 16 ani, a asistat la grozaviile de neinchipuit ale acelei perioade. Ajuns in America, la varsta depanarii amintirilor, autorul povesteste, cu adanca durere in suflet, cele intamplate atunci in satul sau, cu familia, rudele si vecinii, oameni harnici, credinciosi, catalogati de regimul comunist drept culaci doar pentru ca aveau, unii, o casa cu acoperis de tabla, o vaca, un cal, putin pamant si refuzau sa se inscrie la colectiv.
Cartea este recomandata de revistele Historia, Foreign Policy si Dilema Veche.

Sambata, 26 noiembrie 2011, ora 16.00
Concurs TESTE DE INTELIGENTA
partener: Mensa Romania

Concursul consta in rezolvarea unui test de inteligenta cu 24 de intrebari. Testul de inteligenta este furnizat de Mensa Romania. Limita de timp pentru rezolvarea testului este de 10 minute. Testele vor fi evaluate de un reprezentant Mensa Romania care va acorda punctajul pentru fiecare participant. Participantul care obtine cel mai mare punctaj va fi desemnat castigator.
Inscrierile se vor face in perioada 21 – 24 noiembrie 2011, ultima ora fiind 14.00, online pe adresa de e-mail marketing@meteorpress.ro. Detalii despre inscrieri pe www.mensa-romania.ro si www.meteorpress.ro cat si pe paginile de facebook asociate acestor site-uri.

Zilnic in perioada targului vor avea loc sesiuni de testare a inteligentei coordonate de voluntarii Mensa Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *