George Arion lanseaza “Cele mai frumoase 100 de interviuri”

Lansarea volumului CELE MAI FRUMOASE 100 DE INTERVIURI semnat de scriitorul George Arion va avea loc marti, 22 noiembrie, ora 17.00, la AfterWork Cafepedia Romana.

Lansarea volumului, aparut in BIBLIOTECA FLACARA, face parte dintr-o serie de proiecte editoriale si evenimente prilejuite de implinirea a 100 de ani de la primul numar al revistei Flacara, la data de 22 octombrie 1911.

Interviurile din aceasta carte au fost publicate in special in revista Flacara, inca din 1974, precum si in “O istorie a societatii romanesti contemporane in interviuri” (editia I – 1999; editia a II-a – 2004), la Editura Fundatiei “Premiile Flacara”.

Cele 100 de dialoguri cu scriitori, artisti plastici, muzicieni, oameni de teatru, de stiinta si de afaceri, slujitori ai Bisericii, politicieni, jurnalisti etc. contureaza o imagine complexa, plina de dinamism si credibila, a lumii in care am trait in ultimele decenii.

In 1999, criticul si istoricul literar Nicolae Manolescu afirma despre demersul jurnalistic al lui George Arion:

“O lume in interviuri. Pleci urechea si o auzi vorbind. Cu talent si rabdare, cu acea farama de eroism fara de care n-ar fi existat, in vechiul regim, si uneori nici in cel contemporan, literatura sau gazetarie adevarata, George Arion i-a transcris soaptele si tipetele, entuziasmele si disperarile, lasitatile si curajul, ceea ce nu tinea neaparat sa spuna si ceea ce nu putea sa taca. Pe scurt, istoria. In care reporterul intra odata cu lumea lui.”

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *