Noutatile Editurii Vellant la Gaudeamus 2011

Targul International Gaudeamus incepe astazi, dar inainte sa porniti spre Romexpo, aflati ce a pregatit pentru cititori Editura Vellant. Anul acesta, editura aduce la Gaudeamus un amestec de povestiri, poezii si povesti care vor transforma sfarsitul de an intr-un prilej de lectura pentru cititorii amatori de carti frumoase.

Pe lista de titluri noi se regasesc:

Serafimul si Zambezi. Integrala prozei scurte, Muriel Spark
Traducere din limba engleza de Dana Craciun

Fantome, judecatori, preoti, crime, castele in Franta si colonii in Africa de Sud – strania lume a povestirilor lui Muriel Spark este redata in intregime in acest volum aflat la granita dintre realismul magic si umorul britanic. De la Serafimul si Zambezi (1951) pana la Fuga de Craciun (2000), povestirile lui Spark acopera cinci decenii in care autoarea a trecut cu usurinta de la povesti cu stafii la fantezii suprarealiste, de la thrillere psihologice la SF.

Versez, de Iv cel naiv
cu ilustratii de Vali Petridean/ valipetridean.com

Iv cel naiv, un poet al papadiilor, al deliciilor si supliciilor urbane, al detaliilor naive de zi cu zi si al sms-urilor cu rima, citit la inceput doar online, si-a gasit loc si intre copertele unui album de versuri minunat ilustrat de Vali Petridean pentru Editura Vellant. In afara de album, Iv locuieste si intr-un site nou-nout, intitulat http://ivcelnaiv.ro.

Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creanga
cu ilustratii minunate de Cristiana Radu

Intr-o vreme cand nu existau nici autostrazi, nici avioane, iar caii puteau zbura ca vantul si ca gandul dintr-o imparatie in alta, un tanar fecior de crai pleaca in lume sa ii urmeze la tron unchiului sau, Imparatul Verde. Drumul e lung si plin de primejdii, dar fiul de crai are ajutoare dintre cele mai neobisnuite: Craiasa Albinelor, Gerila, Flamanzila, Ochila, Setila sau Pasari-Lati-Lungila.
Un basm scris de Ion Creanga se recunoaste de la o posta, iar Povestea lui Harap-Alb nu este o exceptie. Publicate in 1877 de scriitorul din Humulesti, aventurile lui Harap-Alb incanta si astazi prin limbajul plin de farmec si umor.

Toata ziua de sambata, 26 noiembrie, pasionatii de arta contemporana sunt asteptati la standul Vellant sa discute despre colectia de arta de la Vellant si chiar sa isi bea cafeaua impreuna cu o parte din artistii inclusi in albumele Colorand Griul si Colorand griul. Starea de spirit, coordonate de Cosmin Nasui.

Toata ziua de duminica, 27 noiembrie, cititorii sunt asteptati la standul Vellant, unde se va discuta cu rima despre poeziile lui Iv cel naiv si despre colectia pentru copii, Pasarea maiastra, care va include povesti romanesti bogat ilustrate de artisti romani.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.