“Teatru-Vérité”, un nou episod din Campania Premiile TVR Cultural

TVR Cultural difuzeaza duminica, 27 noiembrie, de la ora 18.15, un nou episod din seria dedicata Campaniei Premiile TVR Cultural. Documentarul intitulat “Teatru – Vérité” este povestea lui Paul si a Anei, doi tineri actori care au acceptat sa participe la un experiment teatral inedit intr-un sat din Delta Dunarii.

Ana Pepine si Paul Cimpoieru sunt actori ai Companiei de teatru “Dan Puric”, sunt tineri, indragostiti de meseria lor si deja multipremiati in tara si strainatate. Ana si Paul au devenit parte a unui experiment de teatru inedit si eroii unuia dintre documentarele din cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural. “Teatru – Vérité” este un film despre oameni si povestile lor, fie ca sunt actori, pescari sau femei dedicate familiilor lor.


“Ce-ar fi daca am merge undeva in Romania, intr-un sat izolat unde oamenii nu au vazut niciodata teatru? Dar exista oare un astfel de loc? Unde e el? Cum sa il gasesc? Se poate face teatru oriunde? Este intr-adevar teatrul un mod prin care oamenii pot sa isi vada propriile trairi, spaime, fericiri intruchipate pe scena? Dar vor fi de acord Paul si Ana sa participle la experimentul meu teatral? Intrebarile ma luau cu asalt si mai, mai ca ideea mi se parea imposibil de realizat. Dar cand le-am propus celor doi actori povestea asta, ei au acceptat neconditionat. Asa am ajuns la Caraorman, un sat in extrema sudica a Romaniei, in Delta, intr-un loc izolat de ape. Un loc unde nu vin turisti, unde oamenii sunt extraordinar de primitori si unde putem vedea urmele comunismului inca foarte bine conturate.”, povesteste Ruxandra Tuchel, realizatorul documentarului.

“Teatru – Vérité” este un film de Ruxandra Tuchel si Silviu Andrei (director de imagine). Episodul 9 din cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural va putea fi votat dupa vizionare, trimitand SMS cu cifra “9” la numarul de telefon 1269.

Share

4 thoughts on ““Teatru-Vérité”, un nou episod din Campania Premiile TVR Cultural

  1. Dupa vizionarea episodului 9,respectiv a filmului “Teatru-Verite”, m-a incercat o emotie deosebita; de fapt m-a cucerit pe loc; absolut superb, original, transparent si pur, conceput sa ajunga nemijlocit, la cei pentru care a fost destinat; la minte si suflet,la trup si a starnit vibratia noastra, a celor care l-am urmarit .pentru mine ecranul televizorului nu a insemnat o bariera, emotia nu are bariere fizice. M-am indragostit de actori, de Ana si de Paul in aceeasi masura; mi-au intrat in suflet fara sa ma intrebe daca e deschis si mi-au facut o mare bucurie! Minunati si atat adevarati; sublimi!
    Dau votul meu pe aceasta cale; telefonul nu-mi permite pentru moment!

  2. Am revazut azi emisiunea pe tvr1, in reluare. Foarte emotionanta, cu oameni pasionati, cu 2 actori talentati, dar si cu multa saracie, oameni simpli dar cu suflete deschise. Aproape ca ti se face mila dar in acelasi timp ca inca mai exista oameni cu suflete simple, dornici de frumos. Speciali au fost copiii: au participat cu sufletul la toata povestea. Felicitari tuturor!

  3. E cel mai minunat si emotionant lucru pe care l am vazut in romania ultimilor ani… Absolut incredibil .. Felicitări !!!

  4. Absolut superb! Mi-a placut sa vad oameni simpli care se bucura atunci cand vad o piesa de teatru. Nu pot sa nu-i remarc si pe cei doi tineri actori care fac totul din pasiune. Va multumesc ca mi-ati facut si mie, din fata televizorului, ziua mai frumoasa. Va doresc sa ajungeti cat mai sus, meritati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *