Bilete si program pentru concertul “Vocile din Cimitirul Vesel”

Aproximativ 200 de bilete la pretul de 40 si 50 lei mai sunt disponibile pentru premiera la Bucuresti a suitei muzicale inspirate de Cimitirul Vesel de la Sapanta, “Vocile din Cimitirul Vesel”, creatie a celebrului compozitor irlandez Shaun Davey, ce va avea loc marti, 29 noiembrie, ora 19.00, la Ateneul Roman. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a institutiei.

Concertul realizat de Ambasada Irlandei, in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Institutul Cultural Roman, Culture Ireland si Filarmonica “George Enescu”, alatura un colectiv de 180 de instrumentisti si solisti vocali romani si irlandezi de prima marime, incluzand Corul Barbatesc al Facultatii de Teologie “Sf. Andrei Saguna” din Sibiu, Corul “Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu si solistii Rita Connolly (vocal), Liam O’Flynn (cimpoi si fluier), Rod McVey (orga), Noel Eccles (percutie) si Gerry O’Beirne (chitara).

Program:
Partea I . Shaun Davey – Vocile din Cimitirul Vesel
1. Stan Ioan Patras, cioplitor
2. Stan Ileana (O tineam in brate)
3. Dimitru Holdis, alcoolic
4. George Lupatoc, jucaus
5. Baiatul Inecat
6. Ilie Petrenjel, muzician
7. Tarasan Ioana, sotia
8. Stan Mihai Patras, soldat
9. Soacra
10. Pop Ileana, o viata trista
11. Toader lui Petrenjel, morar
12. Stan Anuta Deloae
Final: Vanturile, Valurile

Partea a-II-a – Selectia Shaun Davey
A doua parte este o colectie de piese diverse, din compozitia lui Shaun Davey, acesta reunind veselia, mantuirea si demnitatea umana din perioada pregatirilor de Craciun.
1. Bucuriile Mariei
2. Colindul Pasarilor
3. Fericit este Pruncul
4. Luna straluceste puternic
5. Pace pe Pamant
6. Sfarsitul Iernii
7. Strigatul Caprioarei
8. Fecioara de Mai
9. Newfoundland

Concertul a mai fost prezentat in Romania, inclusiv la Cimitirul Vesel, in vara lui 2010, cand a fost televizat de TVR Cultural. Premiera irlandeza, in noiembrie 2010 in fata unei audiente de 1.000 de persoane, la Catedrala St. Patrick din Dublin, s-a finalizat prin primirea artistilor de catre fostul Presedinte al Irlandei, Mary McAleese.

Comunicat BDR Associates

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *