Spectacolele lunii decembrie la ArCuB

ArCuB va asteapta si in ultima luna a anului 2011 la spectacole de teatru pline de farmec. Astfel, pe 2 decembrie sunteti invitati la “Kiki van Beethoven” de Eric Emmanuel Schmitt, pe 9 decembrie la “Doua povesti de amor” dupa A. P. Cehov, pe 10 decembrie la “O lume pe dos”, iar pe 11 decembrie la “Cina cu prieteni” de Donald Margulies.

“Kiki van Beethoven” – de Eric Emmanuel Schmitt, regia Alice Barb, 2 decembrie, ora 19.00, la Muzeul National “George Enescu”

Textul este o monodrama, scrisa recent de Eric Emmanuel Schmitt, iar premiera mondiala a avut loc in decembrie 2010 la Paris, unde s-a bucurat de un succes fulminant. Traducerea a fost realizata de Irina Margareta Nistor. Decorul si costumele sunt create de Adriana Grand. Regia, scenariul si ilustratia muzicala sunt semnate de Alice Barb. Interpretarea ii apartine actritei Simona Bondoc.
Biletele, in valoare de 15.90 lei, se pot gasi la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr.14) si la Muzeul National “George Enescu” ( Calea Victoriei nr. 141).

“Doua povesti de amor” – dupa A. P. Cehov, regia Mircea Cornisteanu, vineri, 9 decembrie, ora 19.00

“Doua povesti de amor” este un spectacol coupé format din doua piese scurte, scrise de A. P. Cehov: Ursul si Cerere in casatorie. Cerasela Iosifescu, Silviu Biris si Ion Arcudeanu sunt protagonistii celor doua creatii in care dramaturgul dezvaluie complet si abrupt spiritul slav, unde extremele fac casa buna. Intr-o succesiune rapida se trece de la ura la iubire, de la prietenie la dusmanie, de la intelegere la cearta.


Tot in luna decembrie, ArCuB a pregatit iubitorilor de teatru o intalnire cu Tudor Chirila in spectacolul “O lume pe dos”, pe 10 decembrie, la ora 19.00. Este vorba de “un spectacol ce descrie fara menajamente lumea in care traim – o lume bolnava de singuratate, in care oamenii recurg la solutii limita, fiindca nu-si mai gasesc locul, linistea, masura, sentimentele sau identitatea.” Regia este semnata de Iarina Demian.

Pe 11 decembrie, de la ora 19.00, pe scena ArCuB are loc o noua reprezentatie a spectacolului “Cina cu prieteni”, de Donald Margulies, in regia lui Claudiu Goga. In rolurile celor patru prieteni joaca: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean si Marius Cordos. Acest text dramatic, laureat al Premiului Pullizer in anul 2000 este montat in premiera in Romania. Piesa este un prilej de reflectie asupra dragostei si casniciei, asupra naturii relatiilor umane.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si pot fi rezervate online pe www.arcub.ro Pret: 35,00 lei (Categoria I) si 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ArCuB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *