“Cea mai fericita fata din lume” se lanseaza pe DVD

“Cea mai fericita fata din lume”, lungmetrajul de debut al regizorului Radu Jude, va fi lansat oficial pe DVD saptamana viitoare. Evenimentul va avea loc luni, 5 decembrie de la ora 18:00, la Experimental Bar din cadrul Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41, langa magazinul Muzica), in prezenta regizorului Radu Jude si a actorilor Andreea Bosneag si Vasile Muraru.

DVD-ul va contine, pe langa trailere si galerie foto, si filmul “Lampa cu caciula”, cel mai premiat scurtmetraj romanesc, castigator al marilor premii la Sundace, San Francisco, Los Angeles, Grimstad, Hamburg, Bilbao, Huesca, Trieste, Montpellier, Cottbus, Aspen, Indielisboa, Bruxelles, Mediawave, Cracow, Almeria, Valencia, Uppsala si selectionat, printre altele, la Toronto, Telluride, New Directors/NewFilms, Tampere, Rotterdam.

Lungmetrajul “Cea mai fericita fata din lume” a obtinut Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, Premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, Premiul pentru Cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival si Premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Filmul a fost selectionat in ACID Programme la Festivalul de la Cannes 2009.

Avand la baza intamplari reale, filmul spune povestea unei adolescente, Delia, care a castigat o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare. Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familiei vor fi reanalizate, atat de fericita castigatoare, cat si de parintii sai.
In rolurile principale se regasesc actorii Andreea Bosneag, Vasile Muraru si Violeta Haret-Popa.
DVD-ul va fi disponibil in reteaua de librarii Carturesti, la Libraria Engleza Anthony Frost si la The Place Concept Store.

Radu Jude a absolvit in 2003 Universitatea Media – Sectia Regie Film. A lucrat ca asistent de regie pentru filme de lungmetraj, precum “Amen”, in regia lui Costa Gavras sau “Moartea domnului Lazarescu”, in regia lui Cristi Puiu. A regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Corp la corp” (2003), “Marea Neagra” (2004), “Lampa cu caciula” (2006) , “Dimineata” (2007), “Alexandra” (2007) – selectionat in peste 30 de festivaluri, printre care Clermont-Ferrand, San Francisco, Cottbus sau Oberhausen (unde a obtinut Marele Premiu).

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului si scenaristului Radu Jude, “Toata lumea din familia noastra”, se afla in post-productie si va fi lansat anul viitor.

Comunicat Parada Film

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *