OCS lanseaza clipul piesei „Cea mai frumoasa zi” pe 8 decembrie

Cu doua luni in urma, trupa OCS lansa albumul “Retro”, o colectie de piese romanesti mai vechi si mai noi, reinterpretate in maniera Omul cu Sobolani. A urmat un turneu de promovare, care, pe 8 decembrie, se va incheia cu show-ul din Wings Club (Mihai Eminescu, nr. 127). Finalul turneului va fi marcat si de lansarea unui nou videoclip, pentru piesa “Cea mai frumoasa zi”.

Albumul “Retro” contine piese celebre cum ar fi: „Anotimpuri” – Vali Sterian, „Cea mai frumoasa zi” – Alexandru Andries, „De va veni la tine vantul” – Mondial si „Lasa, lasa” – Phoenix. Alegerea pieselor de pe albumul „Retro” a fost subiectiva si strict personala.

Am ales ce muzica ne-a placut din acea perioada si am cantat piesele cum am stiut noi mai bine. Nu e vreun demers academic sau vreo judecata de valoare. E doar un “multumim” respectuos pentru cativa oameni mari, care ne-au inspirat. Nu trebuie sa fii vreu geniu ca sa-ti dai seama ca un Alexandru Andries, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Pe domnii de mai sus suntem norocosi sa-i avem. Si n-avem voie sa-i uitam. Au meritat aplauzele publicului lor de atunci si merita in continuare aplauzele publicului nostru mai tanar de acum.
Am lucrat la piese gandindu-ne la cum le-am fi cantat daca erau cantecele noastre. Dupa 7 albume si mai bine de 13 ani de cantat, simteam nevoia de o provocare. Ceva din care sa invatam mai multe despre noi. Nu cred ca am fi reusit sa cantam piesele de pe RETRO in variantele lor originale. N-ai cum sa fii Covaci, Baniciu sau Andries. Ai doar luxul de incerca sa fii tu insuti.
Aceste cantece n-au fost in Billboardul american dar sunt in inimile noastre si asta e cel mai important. E minunat sa descoperi ca muzica buna isi pastreaza sufletul si naivitatea chiar si dupa zeci de ani de la aparitie.

(Omul cu Sobolani)

Concertul din 8 decembrie va incepe la ora 22.00, iar pretul uni bilet va fi de 20 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.