Teatrul In Culise este inaugurat cu o saptamana de spectacole

Asociatia Culturala In Culise va invita in perioada 9-16 decembrie 2011 la spectacolele de inaugurare a Teatrului Independent In Culise. Timp de o saptamana, veti putea vedea avanpremierele spectacolelor din Stagiunea In Culise 2012 si spectacole invitate si veti putea participa la discutii libere despre teatru.

Teatrul In Culise a adunat sub aceeasi umbrela artisti consacrati, dar si tineri absolventi sau pasionati de teatru care doresc sa se afirme. Misiunea celor doi tineri fondatori ai Asociatiei Culturale In Culise, Cristian Bajora – regizor (24 de ani – Absolvent al Facultatii de Cinematografie – specializarea Regie de Film si Televiziune, clasa Dan Pita) si Stefan Nistor – actor (22 de ani, Absolvent al Facultatii de Arte – specializarea Arta Actorului – clasa Virgil Ogasanu) este aceea de a inventa un teatru inovator, nou, cu texte si viziuni proaspete, un teatru care sa aduca aproape de public notiunea de Happening, care sa provoace si sa recastige publicul tanar indepartat de cultura si arta si mai ales un teatru care sa reuseasca sa-si sustina proiectele din fonduri proprii si independente de institutiile de stat.

Spectacolele teatrului In Culise vor trece peste bariera spatiului conventional – scena si sala cu spectatori – nerefuzand insa aceasta traditie – iar spectatorul va descoperi In Culise o experienta cu totul speciala.

Saptamana de spectacole va incepe vineri, 9 decembrie, ora 19.00, cu un cocktail pentru cei prezenti la marea deschidere, inclusiv critici de teatru si jurnalisti, fiind urmat de avanpremiera spectacolului „Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu” in regia lui Cristian Bajora, dupa texte de Matei Visniec. Dupa spectacol vor avea loc conferinta de presa si discutiile cu spectatorii, la care vor participa criticul de teatru Victor Scoardet, regizorul Cristian Bajora si actorul Stefan Nistor.

Programul complet al evenimentului, incluzand detaliile despre fiecare spectacol in parte, poate fi consultat aici.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.