Stanley Kubrick va fi omagiat in cadrul TIFF 2012

In fiecare an, TIFF aduce mai aproape de cinefili nume mari ale cinematografiei mondiale care au revolutionat cea de-a saptea arta. In 2012, TIFF dedica un program amplu, plin de proiectii, masterclass-uri, expozitii si alte evenimente speciale, unuia dintre cei care au marcat istoria primului secol de existenta a cinematografului: Stanley Kubrick (1928 – 1999).

Toate filmele regizate de acesta vor fi proiectate la Cluj-Napoca, in cadrul sectiunii 100%, inaugurate in 2011 cu operele complete ale lui Lucian Pintilie si Pierre Étaix. Varietatea de genuri abordate, de la science-fiction la horror sau film de razboi, obsesia pentru perfectiune, si metodele sale de lucru cu actorii si echipele de filmare l-au transformat pe acesta intr-un creator-cult al cinematografiei mondiale, ale carui filme, inconfundabil marcate de prezenta unor elemente de suprarealism sau expresionism, au influentat regizori precum Steven Spielberg, Martin Scorsese, James Cameron sau Quentin Tarantino.

Mai multe informatii despre omagiul adus lui Stanley Kubrick la TIFF 2012 gasiti aici.

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioada 1-10 iunie 2012, la Cluj-Napoca.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *