Ana Ularu a fost selectionata in programul Shooting Stars

Ana Ularu este unul dintre cei zece actori europeni selectionati in programul Shooting Stars, ce are loc in perioada 11 – 13 februarie 2012, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin. Romania este astfel pentru a patra oara calificata, in editiile precedente participand Dragos Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) si Maria Popistasu (2007).

Ajuns la a 15-a editie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion) si este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene. Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan international a celor mai talentati tineri actori europeni, carora le faciliteaza intalnirea cu membri importanti ai industriei cinematografice (actori consacrati, regizori, producatori de renume, directori de casting).
Cei 10 actori au fost selectati dintr-un numar de 23 de nominalizati, propusi de organizatiile membre ale EFP. Juriul, alcatuit din Marleen Gorris (regizor), Thure Lindhardt (actor, fost participant in programul Shooting Stars), Ada Solomon (producator), Simone Bär (director de casting) si Matt Mueller (critic de film) s-a declarat impresionat de intensitatea cu care Ularu isi interpreteaza rolurile, declarand: “In “Periferic”, Ularu poarta pe umeri intreaga poveste si reuseste sa creeze un personaj extrem de complex si convingator. Dura si in acelasi timp vulnerabila, impresioneaza prin forta cu care reuseste sa se impuna, iar ochii ei chiar devin oglinda sufletului.”


Nascuta pe 26 iunie 1985 la Bucuresti, Ana Ularu este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica. Cariera ei include pana in prezent numeroase roluri in filme de lung si scurtmetraj, seriale TV, dar si piese de teatru.

Pe tot parcursul anului 2012, Ana Ularu va avea sansa de a participa, alaturi de ceilalti 9 actori, la o serie de evenimente, ateliere de film si intalniri cu profesionisti din industria cinematografica internationala. De-a lungul anilor, programul Shooting Stars a lansat carierele internationale ale unor nume precum Rachel Weisz, Moritz Bleibtreu, Cecile de France, Daniel Bruhl, Melanie Laurent, Daniel Craig, Kelly Macdonald, Thure Lindhardt, Franka Potente etc.

Alaturi de Ana Ularu, din programul Shooting Stars 2012 mai fac parte: Adèle Haenel (Franta), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elvetia) si Riz Ahmed (Marea Britanie).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *