“A True Nice Fuckin’ Love Story” – povestea iubirilor ratate

Laura Marin, Marina Panainte si Vlad Udrescu sunt actorii care au dat viata personajelor din piesa “A True Nice Fuckin’ Love Story” in regia lui Cristian Bajora, dupa un text de Stefan Caraman, jucata in avanpremiera pe 10 decembrie, la Teatrul In Culise. Spectacolul face parte din saptamana inaugurala a Teatrului In Culise (9-16 decembrie).

Piesa are in centru doua personaje feminine, unul dominant si unul dominat, ambele dezamagite in dragoste, care isi gasesc temporar alinarea impreuna. Dar numai temporar, pentru ca orice iubire, conform filozofiei personajelor, este destinata aceluiasi final trist. Fie cade in capcana minciunilor, fie intr-o plictiseala iremediabila, fie intr-o indiferenta criminala. Astfel, spectatorul are parte mai intai de scena finala, dupa care firul se deruleaza de la cap la coada, punandu-l la curent cu scanteia initiala, tatonarile, relatia propriu-zisa, incursiunile in trecut si, din nou, finalul ei, care inchide cercul. Concluzia poate fi aceea ca omul nu merita iubirea in viata lui sau aceea ca iubirea e o prostie de care nu avem nevoie, dupa cum isi da cu parerea cel de-al treilea personaj, de data aceasta masculin.

Spectacolul a avut un caracter intim, nu doar prin prisma spatiului restrans al Teatrului In Culise, in care spectatorii au stat foarte aproape unul de altul si foarte aproape de scena, ci si prin scenele de viata “conjugala” exemplificate in toate splendoarea lor, cu tot cu discutii placute, certuri furtunoase sau gesturi erotice. Am vazut nu doar prezentul personajelor si ceea ce ne-au spus verbal, ci le-am ascultat si gandurile si, in plus, am aruncat cateva priviri si printre amintirile lor.

Pe langa partea de teatru traditional, jucat in fata spectatorilor, “A True Nice Fuckin’ Love Story” a apelat si la elemente oarecum neconventionale, precum scene jucate intr-o latura a salii (situatie nu tocmai placuta, avand in vedere ca a trebuit sa ne sucim gaturile serios ca sa le putem vedea pe cele doua personaje feminine) sau scene filmate (reprezentand trecutul personajelor) care ni s-au prezentat pe un monitor.

Saptamana de spectacole dedicate inaugurarii Teatrului In Culise continua astazi cu avanpremiera piesei “Ultima halta in Paradis”, de la ora 21.00. Programul urmatoarelor zile si detalii despre fiecare spectacol in parte gasiti aici.

Share

One thought on ““A True Nice Fuckin’ Love Story” – povestea iubirilor ratate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *