“Va urcati la prima” In Culise?

Pentru ca s-a deschis oficial, Teatrul Pub “In Culise” a pregatit publicului o saptamana inaugurala incarcata de evenimente. Astfel, in perioada 9-16 decembrie, casa din strada Stefan Mihaileanu a gazduit piese de teatru oferite gratuit celor care au asteptat cu nerabdare “un altfel de teatru independent in Bucuresti”. Miercuri, 14 decembrie, a fost seara unei comedii amare: “Va urcati la prima?”

Propunandu-si sa depaseasca limitele conventionalului, “In Culise” promoveaza artisti consacrati, alaturi de actori tineri sau de oameni pasionati de teatru, reinventand conceptul de teatru si transformand o casa intr-un spatiu artistic complex: pub, teatru si scoala de actorie. Cu ocazia lansarii, seara de seara, incepand cu 9 decembrie, in sala usor neincapatoare de la etajul intai a imobilului mentionat mai sus, amatorii de teatru liber au putut asista la avanpremiere (“A true nice fuckin love story”, “Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu”, “Ultima halta in Paradis”), spectacole din stagiunea 2012 (“Omul cu o singura aripa”, “Va urcati la prima?”, “Cele 3 Roxanici”) si spectacole invitate (“Monoloagele vecinului”).

Scrisa si regizata de Theo Herghelegiu, piesa “Va urcati la prima?” este o comedie cu accente tragice, avand forma unui monolog interactiv. Personajul principal si singur, dand spectacolului un aer de “one woman show”, este insufletit de actrita Dana Voicu. Unii dintre voi o recunosc din productia cinematografica “Buna!Ce faci?”, insa si pe scena reuseste sa capteze atentia publicului cu talentul si jovialitatea ei pentru o ora de discutii despre dictionare, singuratate si alte probleme sufletesti.

Tereza – asa cum se recomanda doamna asteptand tramvaiul – este consilier lingvist la Academia Romana, cu o experienta de cincisprezece ani in domeniul dictionarelor. Singura, divortata, pasionata pana la obsesie de munca ei, femeia cauta, atat in viata profesionala, cat si in cea personala, definitii. Antreneaza chiar si publicul in explicarea unor notiuni precum “durere”, “adevar”, “iubire”, “ura”, “idealuri”, insa tot cautand definitii uita sa mai traiasca. Dezamagita de tot ce o inconjoara – de la cactusii pe care incearca sa-i creasca pana la tramvaiul care, fie nu vine, fie nu opreste in statia ei, Tereza oscileaza intre optimism si resemnare, intre comic si tragic. Implicati in conversatie si apropiati de spatiul restrans, spectatorii se implica si ei in viata personajului, meditand alaturi de acesta la perisabilul vietii in atmosfera intima creata.

Daca nu ati ajuns saptamana aceasta In Culise, mai puteti vedea inca un spectacol cu care se si incheie maratonul evenimentelor de lansare: “Omul cu o singura aripa”, azi, tot la teatrul-pub, incepand cu ora 20.00. Intrarea este libera numai cu rezervare.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.