“Anticarul”, un mister religios si detectivistic

Sfantul Graal, Piatra Filozofala si alte obiecte sau substante de legenda au inflacarat secole de-a randul deopotriva imaginatia specialistilor si a cercetatorilor “profani”. In romanul “Anticarul”, aparut pe Strada Fictiunii a Editurii Allfa, isi face aparitia Piatra lui Dumnezeu, un obiect sacru ascuns de-a lungul timpului in diverse spatii, pana cand a ramas blocat undeva in Barcelona zilelor noastre.

Piatra lui Dumnezeu este motivul pentru care rigurosul si respectatul anticar Artur Aiguader este ucis intr-o seara in cochetul sau magazin din Barcelona, care ii va ramane prin mostenire fiului sau vitreg, scriitorul Enrique Alonso. Dincolo de socul mortii tatalui sau adoptiv si de aflarea unor detalii nu mai putin impresionante despre viata acestuia, fiul se pomeneste in vizorul criminalului, care nu gasise ceea ce cauta la victima sa, anticarul. Pentru ca batranul anticar, dand ascultare presimtirii cum ca va fi vanat pentru a i se fura un manuscris valoros din secolul al XV-lea, care dezvaluia misterul Pietrei, a avut grija sa ascunda volumul si sa lase indicii doar pentru Enrique. Ajutat de fosta sotie, fiul se arunca in descifrarea manuscrisului, dar, pe masura ce se apropie de adevar, pericolele cresc.

Romanul lui Julian Sanchez este nu doar un thriller, care isi poarta cititorii catre descoperirea asasinului bietului anticar, aruncandu-le diverse momeli, ducandu-i pe drumuri gresite si intinzandu-le capcane – pe care, insa, un cititor antrenat in mistere le poate evita cu usurinta 🙂 -, ci si un veritabil ghid al Barcelonei, autorul alergandu-ne pe strazile orasului, prezentandu-ne scrupulos cladirile, atmosfera din piete, chipurile oamenilor, peisajele naturale si nu in ultimul rand istoria orasului.

Piatra lui Dumnezeu este pretextul lui Sanchez de a se napusti in trecutul Barcelonei, printre adevarurile si legendele care tin de catedrale si de constructorii lor si de a crea un roman din care nu lipseste misterul religios: “Piatra lui Dumnezeu, despre a carei existenta putini stiu, este o piatra speciala, posibil un smarald, dar adevarata ei importanta rezida in faptul ca ascunde un mister-cheie fundamental. Pe una dintre fete apare scris adevaratul Lui nume si, prin urmare, este insufletita de prezenta unei sefira, o emanatie directa a Lui”

Dar unde este acest artefact in zilele noastre? Si cum reactioneaza cei care intra in contact cu el? Ce are Piatra atat de special incat sa merite sa ucizi sau sa fii ucis pentru a incerca sa intri in posesia ei? Si totusi, cine l-a redus la tacere pe anticarul care gasise drumul catre Piatra lui Dumnezeu, precum si pe altii care au fost aproape de a o descoperi? Ramane sa descifrati singuri misterul, iar pentru mai multe informatii despre carte, intrati aici, unde veti putea citi si primele 20 de pagini ale romanului.

Share

One thought on ““Anticarul”, un mister religios si detectivistic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *