Globurile de Aur 2012 se decerneaza pe 15 ianuarie

Cea de a 69-a editie a Premiilor Globul de Aur va avea loc pe 15 ianuarie, la Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, iar gazda ceremoniei va fi Ricky Gervais. Anul acesta, prestigiosul premiu Cecil B. DeMille, care se ofera pentru contributii remarcabile in lumea divertismentului, va fi acordat actorului american Morgan Freeman.

In lista de nominalizari la Globurile de Aur editia 2012 se inscriu filme precum “The Artist”, care apare in nu mai putin de sase categorii: Cel mai bun film (categoria Comedie sau Muzical), Cel mai bun actor (categoria Comedie sau Muzical) – Jean Dujardin, Cea mai buna actrita in rol secundar – Berenice Bejo, Cel mai bun regizor – Michel Hazanavicius, Cel mai bun scenariu – Michel Hazanavicius si Cea mai buna muzica originala – Ludovic Bource, “The Ides of March”, care are patru nominalizari, pentru Cel mai bun film (categoria Drama), Cel mai bun actor (categoria Drama) – Ryan Gosling, Cel mai bun regizor – George Clooney si Cel mai bun scenariu – George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon sau “Moneyball”, nominalizat tot in patru categorii: Cel mai bun film (categoria Drama), Cel mai bun actor (categoria Drama) – Brad Pitt, Cel mai bun actor in rol secundar – Jonah Hill, Cel mai bun scenariu – Stan Chervin, Aaron Sorkin, Steven Zaillian.

In ccea ce priveste productiile tv, printre nominalizati se regasesc serialele “Game of Thrones”, “Boardwalk Empire” si “Episodes” si actorii David Duchovny, Alec Baldwin, Zooey Deschanel si Tina Fey.

Lista completa a nominalizatilor poate fi gasita pe site-ul oficial. In Romania, ceremonia va fi transmisa live de postul de televiziune HBO, in noaptea de 15 spre 16 ianuarie, cu incepere de la ora 03.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *