15 ianuarie: vernisaj expozitie Eminesciana

Expozitia Concursului International de Creatie Vizuala “Eminesciana” 2012 – editia a II-a, organizata sub Inaltul patronaj al U.A.P.R. – Filiala Iasi, reprezinta materializarea proiectului international cu acelasi titlu si are drept parteneri M.E.C.T.S., I.S.J. Iasi si Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi, anunta un comunicat.

Evenimentul este gazduit de Galeriile Tonitza si Galeria Cupola pana pe 31 ianuarie 2012 si reuneste peste 120 de artisti consacrati din 11 judete ale Romaniei (Iasi, Bucuresti, Timisoara, Bacau, Galati, Bihor, Suceava, etc.) dar si din alte tari: Republica Moldova (5 participari), Franta (3 participari), Serbia (2 participari), Anglia, Canada, Belgia si Suedia (cate o participare), care demonstreaza succesul manifestarii.

Si in aceasta editie Iasiul este reprezentat prin adevarati maestri internationali ai artelor frumoase, prin nume de referinta din artele plastice autohtone, cat si prin confrati din generatia tanara. Prezenta pe simezele Galeriilor Tonitza si Cupola Iasi a majoritatii sectiunilor artistice, deci si a unei mari diversitati de tehnici a permis experimente deosebite. Sursa de inspiratie – creatia eminesciana, fiind deosebit de generoasa a asigurat de asemeni transpuneri interesante si abordari originale.

Calitatea de exceptie a exponatelor a facut aproape imposibila o ierarhizare impunand multe nominalizari, diplome de onoare si de excelenta, premii special, medalii si trofee.

Vernisajul va avea loc duminica, 15 ianuarie 2012, orele 17.00, la Galeria Cupola Iasi. Prezenta: criticul de arta Valentin Ciuca si de presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi, profesor univ. dr. Constantin Tofan.

Coordonator general de proiect, profesor – pictor Ofelia Hutul

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *