Au inceput filmarile pentru “365 de Revelioane”

Regizorul Paul Negoescu a inceput filmarile la primul sau lungmetraj, intitulat “365 de Revelioane”. Filmarile dureaza in total 20 de zile si au loc in Bucuresti iar primele cadre au fost turnate la sfarsitul lunii decembrie. Pelicula reda povestea lui Costin, un tanar care in noaptea de Revelion decide sa se desparta de prietena sa si sa o regaseasca pe fosta iubita.

Rolul principal este interpretat de Andrei Mateiu (“Aurora”, regia Cristi Puiu; “Portretul luptatorului la tinerete”, regia Constantin Popescu). Din distributie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor (“Hartia va fi albastra”, regia Radu Muntean), Ioana Anton (“Nunta muta”, regia Horatiu Malaele), Sinziana Nicola (“Ultimele cinci minute”, regia Andrei Serban) si Raluca Aprodu (“Contra timp”, regia Jesus del Cerro). Scenariul este scris de Vlad Trandafir si Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butica iar sunetul este semnat de Vlad Voinescu.

Asa cum sustine regizorul, filmul doreste sa se opreasca asupra momentului din viata unei persoane care a atins o varsta critica si care-si pune problema: cu cine voi ramane pentru tot restul vietii? Este persoana de langa mine cea cu care vreau sa-mi petrec toata viata? Reprezinta ea pentru mine marea dragoste?

Paul Negoescu a realizat scurtmetrajele “Renovare” si “Derby”, care au fost selectionate consecutiv la Festivalul International de la Berlin in 2009 si 2010 si au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film.
Pentru filmul “Radu+Ana” Paul Negoescu a castigat Premiul criticilor si Premiul pentru regie la Festivalul CineMAiubit in 2007 si o distinctie importanta la Festivalul International de Film Independent de la New York. Paul Negoescu este preparator universitar la UNATC – catedra regie film, director artistic al Festivalului Timishort si castigator a numeroase premii internationale.

Filmul, o productie Hi Film, este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

“365 de Revelioane” a fost dezvoltat in cadrul CineLink al Festivalului de Film de la Sarajevo iar scenariul filmului a fost finalist al concursului initiat de HBO.

Comunicat Parada Film

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *