Au inceput inscrierile pentru Premiile Gopo 2012

Cea de-a sasea editie a Galei Premiilor Gopo, care recompenseaza realizarile anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 26 martie 2012, la Bucuresti, anunta un comunicat. Filmele de lung metraj fictiune, documentar si animatie, precum si scurtmetrajele autohtone lansate anul trecut sunt eligibile pentru nominalizarile acestei editii.

Urmand modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezinta cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului romanesc.

Pana pe 31 ianuarie 2012, producatorii si realizatorii de film din Romania sunt invitati sa completeze Fisa Tehnica disponibila pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro si sa o trimita in format electronic pe adresa roxana.elekes@premiilegopo.ro.

Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselectie alcatuit in acest an din 11 profesionisti ai domeniului: regizorul Florin Serban, actrita Ozana Oancea (nominalizata la Premiul pentru Cea mai Buna Actrita Intr-un Rol Principal la Gopo 2011), scenograful Cristian Niculescu (castigator al Premiului pentru Cea mai Buna Scenografie la Gopo 2011), monteurul Dan Nanoveanu, directorul New Films Romania Radu Nicolau, scriitoarea Ana Maria Sandu si criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Birsan, Dana Duma, Andrei Rus si Codruta Cretulescu.

Foto: detaliu dintr-o fotografie apartinand lui Adi Marineci

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *