“Cristian” a fost selectat la Berlinale Co-Production Market

Lungmetrajul “Cristian”, in regia lui Tudor Giurgiu, produs de Libra Film Productions, a fost selectat la Berlinale Co-Production Market, ce va avea loc in perioada 12–14 februarie in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (9–19 februarie 2012). Filmul spune povestea unui tanar procuror, care ancheteaza un complicat caz de coruptie.

“Cristian” este produs de Libra Film Productions si beneficiaza de finantare de la Centrul National al Cinematografiei, precum si sprijin din partea Programului MEDIA al Uniunii Europene. Bugetul aproximativ al filmului este de un milion de euro, iar filmarile sunt programate pentru toamna anului 2012.

“Cristian” participa in cadrul market-ului alaturi de alte 24 de proiecte de lungmetraj, selectate dintr-un numar de 311 de aplicatii inscrise. Majoritatea proiectelor selectate la Berlinale Co-Production Market poarta semnatura unor regizori prezenti la editiile anterioare ale Festivalului International de Film de la Berlin, precum Gustavo Taretto, Giulio Manfredonia, Marcela Said, Taika Waititi, Hans Petter Moland, Alexei Popogrebsky, Petri Kotwica, Ruben Östlund, Ineke Houtman sau Chico Teixeira.

Considerat o casa internationala pentru producatori de film si finantatori, Berlinale Co-Production Market reuneste anual peste 450 de profesionisti din industria de film. Pe parcursul celor trei zile, producatorii de film selectati in cadrul market-ului au ocazia sa-si prezinte proiectele unor potentiali finantatori sau parteneri, in cadrul unor intalniri speciale, organizate de echipa Co-production market.

Libra Film Productions este o casa de productie de film si TV independenta, infiintata in 1994, orientata spre productia de filme de lung metraj, programe TV, dar si filme de scurt metraj si documentare. Printre filmele produse de de Libra Film se numara “Marele jaf comunist”, de Alexandru Solomon, “Legaturi bolnavicioase”, de Tudor Giurgiu, “Katalin Varga”, de Peter Strickland, debutul regizoral al actritei Fanny Ardant, “Cenusa si Sange”, “Intalniri incrucisate” de Anca Damian, “Australia”, de Claudiu Mitcu, “Drumul pasarilor” de Klara Trencsenyi si Vlad Naumescu, “Copiii uraniului”, de Adina Popescu si Iulian Ghervas.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *