“Toata lumea din familia noastra” merge la Berlinale

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, “Toata lumea din familia noastra”, va fi proiectat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin (9-19 februarie), in sectiunea Forum, anunta un comunicat Hi Film Productions. Productia semnata de Radu Jude este singurul lungmetraj romanesc din programul Berlinale din acest an.

Radu Jude se intoarce la Berlin cu cel mai recent film al sau, dupa ce in 2009 lungmetrajul de debut, “Cea mai fericita fata din lume”, a castigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta.

“Toata lumea din familia noastra” trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, insa deocamdata sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamiat. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu aparitia extraordinara a actorilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel. Scenariul este semnat de Radu Jude si Corina Sabau, autoarea romanului “Bloc 29, apartamentul 1”.

“Toata lumea din familia noastra” a fost dezvoltat in cadrul CineLink (Festivalul de Film de la Sarajevo) si CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival), iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, HBO Romania, Teleclub si City Cinema.

Filmul este o productie Hi Film, in coproductie cu Circe Films (Olanda) si Abis Studio (Romania).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *