TVR 3 a decis: “Asta seara dansam in familie”

TVR 3 va propune pentru seara de sambata, 28 ianuarie, incepand cu ora 22.00, o comedie care dateaza de 40 de ani, dar al carei farmec a ramas nealterat: “Asta seara dansam in familie” (Romania, 1972), in regia lui Geo Saizescu. Din distributia filmului fac parte Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Vasilica Tastaman si Stela Popescu.

Temistocle T. Temistocle si Alecu A. Alecu sunt doi “logodnici” de profesie, care colinda prin tara si escrocheaza femeile dornice sa se marite. In plasa celor doi Don Juani, care se prezinta drept persoane respectabile, cad numeroase victime de diferite varste, de la care acestia reusesc sa obtina importante sume de bani in schimbul promisiunilor de casatorie.

“Comedia e un joc al spiritului. Rasul are diverse stadii. Exista zambetul, exista rasul mai pe-nfundate, exista si hohotul, dar, mai presus de orice, in comedie conteaza satisfactia estetica in fata momentului de arta. Rasul este clipa de paroxism a starii spirituale. De asta cred ca trebuie sa tratam comedia ca pe un lucru foarte serios” (Dem Radulescu).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *