“Ziua tradatorilor” are premiera in Romania pe 27 ianuarie

Drama “Ziua tradatorilor/The Ides of March” (SUA, 2011), in regia lui George Clooney, cu George Clooney si Ryan Gosling in rolurile principale, va avea premiera in Romania pe 27 ianuarie. Filmul a avut patru nominalizari la Globurile de Aur de anul acesta si a castigat, printre altele, un premiu la Festivalul de Film de la Venetia.

Dialogurile transante si inteligente amplasate in lumea moderna a puterii si politicii fac din “Ziua tradatorilor” o poveste profunda despre sex, ambitie, loialitate, tradare si razbunare. Filmul urmareste traseul unui tanar din staff-ul unui politician, care cade prada jocurilor de culise politice, manipularilor profesionistilor veterani in domeniu, dar si seductiei unei tinere stagiare.

George Clooney il interpreteaza pe guvernatorul Morris, un candidat care participa la alegerile preliminare pentru presedintie din partea partidului Democratic, iar Ryan Gosling este purtatorul lui de cuvant. Philip Seymour Hoffman este seful de campanie al lui Morris, Paul Giamatti e seful campaniei rivalului sau, Marisa Tomei e o reporterita de la New York Times, iar Evan Rachel Wood e o stagiara in campania lui Morris.

“Nu e un film politic prin mesaj. Nu trebuie sa te pricepi la politica ca sa te intereseze personajele si povestea. Personajul meu chiar isi doreste schimbarea in tara lui si in lume, si crede sincer ca omul pentru care lucreaza o poate face. Spre final, Stephen face niste compromisuri in care sufletul lui nu poate supravietui. Devine tot mai greu de recunoscut spre final.” (Ryan Gosling)

Orasele si salile de premiera:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Braila, Cluj, Timisoara, Iasi, Tirgu Mures
Cityplex: Constanta, Brasov
Slatina
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *