Seara de literatura catalana contemporana

Editura Meteor Press, in parteneriat cu Institutul Cervantes, va invita joi, 26 ianuarie 2012, ora 18.30, la ceainaria Carturesti (str. Arthur Verona nr. 13-15, sector 1, Bucuresti) pentru o seara de literatura catalana contemporana dedicata scriitorului Lluís-Anton Baulenas si ultimei sale carti traduse in limba romana – “Pentru un sac de oase”.

Autorul va fi in direct prin videoconferinta, pentru a intra in dialog cu cititorii sai din Romania.

Volumul “Pentru un sac de oase” a fost lansat anul trecut la Bookfest 2011 in prezenta autorului si este printre cele mai apreciate titluri de literatura din portofoliul editurii Meteor Press. Aveti ocazia sa ascultati in premiera in Bucuresti lectura unui fragment din textul original al cartii in interpretarea autorului insusi.

La eveniment vor participa:

domnul Lluís-Anton Baulenas, autorul
domnul Juan Carlos Vidal, Director al Institutului Cervantes la Bucuresti
domnul Joan Llinàs Suau, Lector la Catedra de Limba si Literatura Catalana din cadrul Universitatii Bucuresti

Din partea editurii Meteor Press va vorbi Iolanda Chioaru, Coordonator Marketing.

Lluís Anton Baulenas (n. 1958, Barcelona), supranumit de critica europeana cronicarul Barcelonei, este unul dintre cei mai buni romancieri si dramaturgi catalani la ora actuala. In cursul carierei sale a primit mai multe premii (Documenta, Carlemany, Prudenci Bertrana, Serra d’Or Critics’) dar cel mai important este si cel mai recent – Premi Ramon Llull – cea mai mare distictie a scenei literare catalane decernat pentru romanul Pentru un sac de oase.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.