ICR gazduieste un eveniment dedicat scriitorului Ion D. Sirbu pe 31 ianuarie

ICR gazduieste un eveniment dedicat vietii si operei scriitorului Ion D. Sirbu marti, 31 ianuarie, de la ora 18.00. Lansarea volumului „Zidul de sticla. Ion D. Sirbu in arhivele Securitatii” de Clara Mares (Curtea Veche Publishing, Bucuresti, 2011) va fi urmata de o dezbatere la care vor participa criticii literari Dan C. Mihailescu si Daniel Cristea-Enache, scriitoarea Doina Jela (redactorul cartii), artistul Ion Barbu si autoarea lucrarii, Clara Mares.

Dezbaterea va fi moderata de Angelo Mitchievici, directorul departamentului „Ideologie si Cultura” al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului din Romania. Intalnirea este organizata in parteneriat de ICR, Curtea Veche Publishing si IICCMER.

„Zidul de sticla. Ion D. Sirbu in arhivele Securitatii” este rezultatul a trei ani de cercetari in arhivele fostei Securitati. Lucrarea expune detaliat si cronologic cei peste 32 de ani de urmarire neincetata, precum si modul in care autorul memorabilelor „Adio, Europa!” sau „Jurnalul unui jurnalist fara jurnal” a facut fata acestei presiuni infernale. In contrapondere, sunt prezentate si scrierile memorialistice sau literare publicate de Ion D. Sirbu. Personajul conturat in paginile cartii este un scriitor care incearca sa supravietuiasca liber si curat, facandu-si un crez din cuvintele nu ma judecati dupa cele facute, ci dupa cele ce le-am refuzat a le face.

Accesul publicului este liber.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.