Premiera in Romania: “Un spion care stia prea multe”

Thriller-ul “Un spion care stia prea multe/Tinker Tailor Soldier Spy” (Franta-UK-Germania, 2011) in regia lui Tomas Alfredson, va avea premiera in Romania pe 3 februarie. Din distributie fac parte, printre altii, Gary Oldman, Kathy Burke, Colin Firth, Stephen Graham, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones, Svetlana Khodchenkova, Mark Strong.

Distribuit in Romania de Programs4Media si Ro Image 2000, “Un spion care stia prea multe” este adaptarea pentru marele ecran a romanului scris de John le Carré “Tinker Tailor Soldier Spy”, un clasic al genului si un imens succes de librarii. Filmul a primit 11 nominalizari la premiile BAFTA 2012, inclusiv pentru categoriile Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Gary Oldman), Cel mai bun scenariu adaptat si trei nominalizari la premiile Oscar 2012: Cel mai bun actor intr-un rol principal (Gary Oldman), Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai buna coloana sonora original (Alberto Iglesias).

In 1973, Razboiul Rece face in continuare ravagii in planul relatilor internationale. Serviciul Secret al Marii Britanii, cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi ca sa tina pasul cu serviciile de spionaj ale altor tari. Seful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) in Ungaria, dar misiunea acestuia esueaza, iar Control e fortat sa-si dea demisia, la fel ca locotenentul care e mina sa dreapta, George Smiley (Gary Oldman), un agent de cariera cu simturile ascutite.

Smiley e chemat, insa, de subsecretarul de stat Oliver Lacon pentru a fi reangajat in secret, pentru ca exista temerea ca Circul e compromis de un agent dublu, sau e o cartita care lucreaza pentru Uniunea Sovietica si pune in pericol Anglia. Lista suspectilor este redusa curand la cinci nume: ambitiosul Percy Alleline (Toby Jones), pe care Smiley l-a numi “Tinker”, alunecosul arogant Bill Hayden (Colin Firth), numit “Tailor”, loialul Roy Bland (Ciaran Hinds), numit “Soldier”, infiptul Toby Esterhase (David Dencik), numit si “Saracul”, dar si… Smiley insusi.

Orasele si salile in care puteti vedea premiera sunt:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacau, Braila, Cluj, Timisoara, Targu Mures
Odeon Cluj.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.