Seara de film la TVR 1: “Imbratisari frante”

TVR 1 va propune sa urmariti in seara de 31 ianuarie, de la ora 21.10, drama “Imbratisari frante/Los abrazos rotos” (Spania, 2009), in regia lui Pedro Almodovar. Filmul a obtinut Premiul Goya in 2010 pentru coloana sonora si a avut o nominalizare la Premiul Globul de Aur tot in 2010 la categoria Cel mai bun film strain al anului.

Un barbat scrie, traieste si iubeste in intuneric. Victima a unui accident de masina in urma cu 14 ani, el si-a pierdut vederea, dar si pe femeia vietii lui, pe Lena. Atunci avea doua nume. Unul dintre ele, Harry Caine, era un pseudonim pe care-l folosea numai pentru a-si semna scrierile. Celalalt, Mateo Blanco, adevaratul lui nume, era cel pe care-l folosea cand isi regiza filmele. Dupa accident, Mateo devine Harry Caine. Daca nu mai poate regiza filme, prefera sa traiasca cu gandul ca femeia iubita, Lena, a murit alaturi de Mateo Blanco, in accidentul de masina.

In prezent, Harry traieste numai datorita scenariilor pe care le scrie cu ajutorul credincioasei sale asistente, Judit Garcia, care, alaturi de fiul ei Diego, ii este secretara, dactilografa si ghid. De cand a decis sa traiasca numai pentru a spune povesti, Harry este un barbat orb foarte activ si atractiv, care si-a dezvoltat restul simturilor pentru a se bucura de viata, dar numai cu conditia completei uitari a ceea ce s-a intamplat in urma cu 14 ani. Intr-o noapte insa Diego are un accident, iar Harry decide sa-i spuna ce s-a intamplat cu ani in urma.

Share

2 thoughts on “Seara de film la TVR 1: “Imbratisari frante”

  1. imi place mult cum joaca Penelope Cruz. ca si marturie stau aproape toate filmele in care a jucat si pe care le-am vazut.
    filmul acesta este nemaipomenit ! l-am vazut inainte de a fi difuzat la TVR, si-l recomand din toata inima.

  2. TVR e pe buna dreptate cel mai tare post de televiziune, au emisiuni si filme alese. Bun film, recomand si ultimul film a lui Almodovar sa-l vedeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.