Die Toten Hosen va fi headliner la ARTmania 2012

Cea de-a saptea editie a festivalului ARTmania isi va incheia prima zi de concerte din Piata Mare pe ritmurile celei mai populare trupe din Germania in premiera absoluta pe pamant romanesc: Die Toten Hosen. Die Toten Hosen vine in august la Sibiu cu un palmares impresionant dobandit in 30 de ani de experienta: 14 albume de studio, peste 1.000 de concerte si 15 milioane de albume vandute.

In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc in perioada 6 – 12 august si va oferi iubitorilor de arta un program cultural variat ce va include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.

Die Toten Hosen va canta vineri, in jurul orei 22.00, in cea mai frumoasa piata publica din Romania. “Pushed Again”, “Hier Kommt Alex”, “Zehn Kleine Jägermeister” si multe alte melodii consacrate vor fi ascultate live la Sibiu. Delain va urca pe scena din Piata Mare sambata, 11 august, in timp ce norvegienii de la Trail of Tears vor da startul concertelor din Piata Mare vineri, 10 august 2012.

Die Toten Hosen, asa cum nemtii inteleg sintagma in sensul de plictiseala, a avut mare grija sa-si traiasca la maxim zilele si sa agite spiritele in Germania si nu numai. Aproape in fiecare an al carierei, Die Toten Hosen a zguduit pamantul prin ritmuri, mesaje sau pur si simplu atitudine punk.

Membrii Die Toten Hosen s-au implicat neincetat in activitatile sociale din Germania, dedicand multe versuri si concerte unor cauze sociale. In ’92 au participat la o demonstratie in Bonn cantand alaturi de Nina Hagen si Herbert Grönemeyer alaturi de aproape 200.000 de demonstranti. In ’95 au sutinut Greenpeace, BUND (Prietenii Pamantului Germania) si alte organizatii care militau impotriva razboiului nuclear. In 2002, au sustinut o campanie a organizatiei PETA cu sloganul “Mai bine dezbracat decat cu blana”, pozand bineinteles fara haine pentru a sustine drepturile animalelor. Au luptat si pentru drepturile emigrantilor alaturi de Pro Asyl in 2005 dedicand campaniei piesa “Meine Stadt” (Orasul Meu).

Vara anului 2012 se prezinta cu Die Toten Hosen in rolul de headliner la Rock Am Ring, Rock Im Park si la ARTmania Festival. Trupa aniverseaza 30 de ani de existenta in aprilie, lanseaza un nou album dupa patru ani de la ultimul si se pregateste pentru noi aventuri muzicale.

Biletele si abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achizitionate din retelele magazinelor Diverta si Eventim si online, prin shop.artmania.ro, eventim.ro sau myticket.ro, la pretul de 80 lei pentru abonamente si 70 lei pentru bilete in luna februarie. In martie si aprilie, abonamentul va costa 110 lei, iar biletul 80 lei. In mai si iunie: 130 lei/abonament si 90 lei/bilet, urmand din iulie si pana in ultima zi a festivalului un abonament sa coste 150 de lei, iar un bilet sa coste 100 de lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *