Romania participa la “Carnavalul International al Copiilor”

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, la invitatia organizatorilor Bienalei de la Venetia, participa la organizarea “Carnavalului International al Copiilor – editia a treia”, eveniment dedicat publicului tanar, care se desfasoara in perioada 11-21 februarie 2012.

Este pentru prima data cand Romania isi aduce contributia la acest eveniment care anul trecut a atras 24.500 vizitatori in 11 zile. Tema propusa pentru 2012 de catre organizatori este “Povesti si ganduri”. Vizitarea expozitiei si participarea la diferitele activitati organizate cu aceasta ocazie pentru grupuri scolare, familii sau vizitatori individuali (tururi ghidate, ateliere artistice, spectacole, zone interactive, lecturi, prezentari) sunt gratuite.

Sediul principal al “Carnavalului International al Copiilor” este Giardini della Biennale din Venetia. Pornind de la tema generala propusa de organizatori pentru prezenta editie, proiectul cu care Romania participa se intituleaza “Povestea animalelor”. Pentru realizarea acestuia, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Institutul Cultural Roman din Bucuresti colaboreaza cu Anaid Art Gallery si Global Mindscape (Bucuresti), precum si cu Australians Studying Abroad (Melbourne).
Proiectul, coordonat de Alexandru Damian, vicecomisar al Romaniei la Bienala si coordonator arte vizuale, si de Angelica Iacob, specialist in educatie culturala, implica doua sectiuni care se impletesc si dialogheaza pentru a oferi o experienta de neuitat vizitatorilor de toate varstele.

Componenta principala este expozitia intitulata “Lighioane si Supralighioane”, alcatuita dintr-o serie de lucrari realizate de Grupul artistic “Soap Art Kollectiv” (Raluca Arnautu & Suzana Dan). Expozitia valorifica bogatia culturii contemporane romanesti prin prezentarea unor lucrari artistice inedite, o colectie de animale confectionate din materiale textile.

Expozitia beneficiaza de activitati educative si ateliere de creatie dedicate copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, reunite sub titlul “Povestea animalelor”. Activitatile educative se vor desfasura direct in spatiul expozitional, pe baza unor fise de lucru cu informatii adecvate varstei si cu un design atractiv, iar atelierele de creatie cu inscriere individuala vor fi sustinute intr-o sala special amenajata, potrivit urmatorului program:
– Sambata, 11 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba romana, copii de 6-12 ani)
– Duminica, 12 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba engleza, copii de 6-12 ani)
– Miercuri, 15 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba italiana, copii de 10-14 ani)
– Vineri, 17 februarie, incepand cu ora 16.00 (in limba italiana, copii de 10-14 ani)

Mai multe informatii gasiti cu un click aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.