Traducere noua: “Masca Mortii rosii si alte povestiri”

Volumul “Masca Mortii rosii si alte povestiri” de Edgar Allan Poe a aparut intr-o noua traducere in cadrul colectiei “Biblioteca Polirom”. “Masca Mortii Rosii si alte povestiri” formeaza, alaturi de “Misterul lui Marie Roget. Schita, nuvele, povestiri” (Polirom, 2008), tabloul complet al nuvelisticii autorului american – gen literar care i-a consolidat reputatia atat in SUA, cat si peste hotare.

Acest nou volum din editia de opere Edgar Allan Poe a Editurii Polirom cuprinde schitele, nuvelele si povestirile aparute intre anii 1831 si 1842.

Noua editie, tradusa integral si ingrijta de Liviu Cotrau, pune la pune la dispozitia cititorilor si un amplu si util instrumentar critic: un capitol de note si comentarii menite sa faciliteze intelegerea numeroaselor aluzii si referinte istorice si culturale.

Edgar Allan Poe este considerat unul dintre cei mai provocatori scriitori ai secolului al XIX-lea, cu o influenta considerabila asupra literaturii americane si europene, parinte al prozei politiste si precursor al prozei SF si horror.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *